Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon

Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon
Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hívogató a piac színes kínálata tavasszal. Imádom a zöldségeket panírozott hús variációkkal. Kicsit különlegesebb a nem hagyományos panír, melyet én találtam ki, hogy megtiszteljem a szintén nem mindennapi alapanyagot, a ritkán kapható csirkeszüzet.

hozzávalók / 4 adag

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Sütőzsiradék

Panko morzsás csirkeszűz

ajánlat

Ízlés szerint lehet a zöldségeket használni (többfélét is), és a panírt is fűszerezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Panko morzsás csirkeszűz

  1. Az alábbiak szerint előkészítjük a panírt: Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, és elkeverjük benne a chili őrleményt (én egy csapott kávéskanálnyit használok, mivel szeretjük a pikáns ízeket). A megtisztított, megmosott fokhagymát kis lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük, hozzáadom a tojást, pici sót, és az egészet felverjük. Egy mélyebb tálba öntjük a panko morzsát.
  2. Megmossuk a húst, lecsepegtetjük. Mindkét oldalát picit sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba, és végül a morzsába, melybe alaposan belenyomkodjuk, hogy a morzsa jól megtapadjon rajta.
  3. Felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük Papírtörlőre kiszedjük az átsült húsokat, és felitatjuk az olajat.

Friss tavaszi saláta

  1. Beáztatjuk a leveleire szedett salátát, megmossuk, majd alaposan lecsöpögtetjük, utána egy nagyobb (zárható tetejű) dobozba szaggatjuk, vagy késsel laskára vágjuk.
  2. Megmossuk a többi zöldséget, szükség esetén, és ízlés szerint késsel átkapirgásszuk (sárgarépa), vagy meghámozzuk (uborka). Majd a hagymát, paradicsomot és uborkát karikákra vágjuk, a sárgarépát zöldségszeletelővel vékony szeletekre vágjuk. Rádobjuk az összes zöldséget a salátára, alaposan összerázzuk.
  3. Tálalás előtt szoktam csak ízesíteni, különben összeesnek a zöldségek, és elvesztik ropogósságukat. Ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és az olívaolajjal, és ismét a dobozban az egészet összerázzuk.
  4. Tálalása: a salátából 4-5 nagyobb kanálnyit helyezünk egy tányérba, és a hússzeleteket ráhelyezzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
csirkemell filé 80 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
panko 15 dkg
fejessaláta 1 db
újhagyma 2 db
sárgarépa 3 kis db
uborka 20 dkg
paradicsom 2 közepes db
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 4 ek
olívaolaj 6 ek