r
Nosalty Logó

Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Összesen 781 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Összesen 3127 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Összesen 125 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    984 micro
  • β-karotin
    3837 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 781 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5866.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2613 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    3937 micro
  • β-karotin
    15347 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    5556 micro
Összesen 3127 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Elkészítés

Panko morzsás csirkeszűz

  1. Az alábbiak szerint előkészítjük a panírt: Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, és elkeverjük benne a chili őrleményt (én egy csapott kávéskanálnyit használok, mivel szeretjük a pikáns ízeket). A megtisztított, megmosott fokhagymát kis lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük, hozzáadom a tojást, pici sót, és az egészet felverjük. Egy mélyebb tálba öntjük a panko morzsát.
  2. Megmossuk a húst, lecsepegtetjük. Mindkét oldalát picit sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba, és végül a morzsába, melybe alaposan belenyomkodjuk, hogy a morzsa jól megtapadjon rajta.
  3. Felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük Papírtörlőre kiszedjük az átsült húsokat, és felitatjuk az olajat.

Friss tavaszi saláta

  1. Beáztatjuk a leveleire szedett salátát, megmossuk, majd alaposan lecsöpögtetjük, utána egy nagyobb (zárható tetejű) dobozba szaggatjuk, vagy késsel laskára vágjuk.
  2. Megmossuk a többi zöldséget, szükség esetén, és ízlés szerint késsel átkapirgásszuk (sárgarépa), vagy meghámozzuk (uborka). Majd a hagymát, paradicsomot és uborkát karikákra vágjuk, a sárgarépát zöldségszeletelővel vékony szeletekre vágjuk. Rádobjuk az összes zöldséget a salátára, alaposan összerázzuk.
  3. Tálalás előtt szoktam csak ízesíteni, különben összeesnek a zöldségek, és elvesztik ropogósságukat. Ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és az olívaolajjal, és ismét a dobozban az egészet összerázzuk.
  4. Tálalása: a salátából 4-5 nagyobb kanálnyit helyezünk egy tányérba, és a hússzeleteket ráhelyezzük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 2110
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Ajánló

Ízlés szerint lehet a zöldségeket használni (többfélét is), és a panírt is fűszerezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon
Pancsika 101 recept

Nagyon hívogató a piac színes kínálata tavasszal. Imádom a zöldségeket panírozott hús variációkkal. Kicsit különlegesebb a nem hagyományos panír, melyet én találtam ki, hogy megtiszteljem a szintén nem mindennapi alapanyagot, a ritkán kapható csirkeszüzet.

Hozzávalók

Panko morzsás csirkeszűz

Friss tavaszi saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek