r
Nosalty Logó

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival

Réthly Dávid
Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

879
Kalória
59.3g
Fehérje
101.6g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
282.5g
Víz
286.7g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    847.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A rántott húshoz

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, jól belemasszírozzuk, majd ízlés szerint kiklopfoljuk.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, és elkeverjük. Belefektetjük a hússzeleteket, lefedjük egy fóliával, és minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben. (Itt is igaz az a mondás, miszerint minél tovább pihentetjük, annál puhább lesz a végén.)
  3. 3 nagyobb tálat előkészítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát (amit aztán jól elkeverünk), a másodikba mennek a felvert tojások, egy nagy csipet sóval, végül a harmadik tálba a panko.
  4. A beáztatott hússzeleteket megtörölgetjük, majd sorban meghempergetjük a lisztbe-tojásba és a pankoba.
  5. Egy nagy serpenyőbe zsírt hevítünk, majd aranybarnára sütjük a szeletek mindkét oldalát.

A petrezselymes parázskrumplihoz

  1. A burgonyákat megtisztítjuk a héjától, majd lobogó sós vízben előfőzzük.
  2. A nagyobb darabokat félbevágjuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk. (Használhatjuk a húshoz használt zsiradékot is!)
  3. A felhevült zsiradékba dobjuk a krumplikat, megszórjuk sóval, és folyamatos rázogatás mellett finoman megpirítjuk.
  4. Ha kezd alakulni a burgonya színe, lejjebb vesszük a lángot, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. (Óvatosan, mert fröcsögni fog!)
  5. További 1-2 percig pirítjuk, majd tálalhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 p

A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús! Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan-vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz! Omlós-szaftos husi, ropogós panírral.  Ez az én kedvenc verzióm, petrezselymes parázskrumplival tálalva! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...