r
Nosalty Logó

Őzgerinc áfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzgerinc áfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2334 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 585 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2334 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a finomra vágott zöldfűszerekben megforgatjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, és hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
  3. Előmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús után visszamaradó zsiradékban megdinszteljük.
  5. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Hozzáadjuk az áfonyazselét a tejfölt és jól átforraljuk.
  7. Keveset a húsra öntünk, a többit tálkában kínáljuk mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 28890
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Ajánló

Burgonyakrokett illik hozzá és egy pohár minőségi félédes vörösbor pl: Egri Merlot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újra előkerült a 10 kg-os szakácskönyvem: A főzés nagy enciklopédiája. Ebben találtam ezt a receptet eredetileg vaddisznóhúsból. Én ezt most őzből készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek