r
Nosalty Logó

Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 1217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 1217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    15601 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    15601 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Elkészítés

A kínai ötfűszer-keverékhez

  1. A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát.
  2. Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
  3. Előmelegített sütőben 160 C fokon 1–1,5 órán át sütjük (a combok mennyiségétől függően, 2-3 comb 1 óra, 4–6 comb 1,5 óra).
  4. A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
  5. A kacsacombokat 1–1,5 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
  6. 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr).
  7. A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 58478
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kínai ötfűszer-keverék remekül illik a kacsához és a szilvához, édesburgonyához is, a keleti fűszerboltokban és a nagyobb áruházakban szinte mindenütt kapható, de elkészíthetjük házilag is a következő recept szerint.

Hozzászólások

vikidar hajni

huha ez biztos finom

Leti

És tényleg finom!! Kedves Flatcat! Köszönet a receptért. Ma készítettem el?ször kacsát. De sajnos csak három kacsacombot sütöttem meg, hiba volt. Nagyon finom omlós lett a húsa, édesanyámmal élvezettel szopogattuk le a csontról. A narancslevet préselt sz?l?vel helyettesítettem, és rengeteg szilvát meg krumplit csináltam hozzá. Legközelebb sokkal több kacsát veszek, de az is lehet, hogy egy egészet, csak éppen ketten vagyunk... De nem hinném, hogy ez különösebb gondot jelentene. Szóval tényleg köszönöm a remek ötletet, nagyon szerettem eddig is szilvával, de ez most ízesebb és szaftosabb lett! :) Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egyszer lakomázni! :)

Kitsune

Hú, ez remek :) Nem volt kacsám itthon, de csirke igen. Édesburgonya helyett süt?tök és sárgarépa, édeskömény helyett pici chili, mert imádom. A szilvát megcsináltam külön karamellizált cukron és vörösborral, mert nem fért bele a jénaiba :) És ANNYIRA szeretem a mozsaramat használni. Ja, a maradék szilvaraguhoz witch lehetetlen 1 banán+2 tojás palacsintáját is elkészítettem és az ember most nagyon szeret. Köszönöm, hogy megihlettél! :)

Katyerina

Kedves Flatcat! Nagyon szeretném én is elkészíteni a kacsacomb receptedet, de szeretném tudni, hogy hány db combhoz valók a f?szerek, mert a leírásban a hozzávalók között csak 1 db kacsacomb szerepel! Köszi a választ! Üdv.

Hozzávalók

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek