Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai ötfűszer-keverék remekül illik a kacsához és a szilvához, édesburgonyához is, a keleti fűszerboltokban és a nagyobb áruházakban szinte mindenütt kapható, de elkészíthetjük házilag is a következő recept szerint.

hozzávalók / 1 adag

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát.
  2. Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
  3. Előmelegített sütőben 160 C fokon 1–1,5 órán át sütjük (a combok mennyiségétől függően, 2-3 comb 1 óra, 4–6 comb 1,5 óra).
  4. A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
  5. A kacsacombokat 1–1,5 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
  6. 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr).
  7.  A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 755
elküldve: 45
receptkönyvben: 817
elkészítve: 33/43
Facebookon megjelent: -

szakács

flatcat

Mióta szakács: 2013.08.24.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyha: kínai
adag: 1 főre
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres kacsasült, sült kacsa édesburgonyával, kacsacomb fűszeresen

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katyerina
Katyerina Thu, 2017-03-09 10:58

Kedves Flatcat!

Nagyon szeretném én is elkészíteni a kacsacomb receptedet, de szeretném tudni, hogy hány db combhoz valók a fűszerek, mert a leírásban a hozzávalók között csak 1 db kacsacomb szerepel!
Köszi a választ! Üdv.

Kitsune
Kitsune Sun, 2015-09-27 19:23

Hú, ez remek :) Nem volt kacsám itthon, de csirke igen. Édesburgonya helyett sütőtök és sárgarépa, édeskömény helyett pici chili, mert imádom. A szilvát megcsináltam külön karamellizált cukron és vörösborral, mert nem fért bele a jénaiba :) És ANNYIRA szeretem a mozsaramat használni. Ja, a maradék szilvaraguhoz witch lehetetlen 1 banán+2 tojás palacsintáját is elkészítettem és az ember most nagyon szeret. Köszönöm, hogy megihlettél! :)

Leti
Leti Sat, 2013-10-12 15:58

És tényleg finom!! Kedves Flatcat! Köszönet a receptért. Ma készítettem először kacsát. De sajnos csak három kacsacombot sütöttem meg, hiba volt. Nagyon finom omlós lett a húsa, édesanyámmal élvezettel szopogattuk le a csontról. A narancslevet préselt szőlővel helyettesítettem, és rengeteg szilvát meg krumplit csináltam hozzá. Legközelebb sokkal több kacsát veszek, de az is lehet, hogy egy egészet, csak éppen ketten vagyunk... De nem hinném, hogy ez különösebb gondot jelentene. Szóval tényleg köszönöm a remek ötletet, nagyon szerettem eddig is szilvával, de ez most ízesebb és szaftosabb lett! :) Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egyszer lakomázni! :)

1217
bors 2 ek
csillagánizs 8 db
édesköménymag 2 ek
szegfűszeg 1 ek
fahéj 1 ek
kacsacomb 1 db
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
narancslé 1 fél narancsból nyert
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
1 teáskanál
édesburgonya 25 dkg
juharszirup 0.5 ek
szilva 15 dkg
nádcukor 1 teáskanál