Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kacsasült Z módra

Vörösboros kacsasült Z módra
Vörösboros kacsasült Z módra
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretnék itt senkit sem leszólni vagy megbántani, de úgy érzem, hogy sokan pont a leglényegesebb hozzávalót nem alkalmazzák a kacsa sütésénél. Ez pedig az idő. A kacsához (libához) segg kell!!! Érthetőbben türelem.
Ha nem egyben sütöm, hanem darabolva, akkor ez ált. 3 óra. Abból kb. 2 óra fólia alatt. Utána pedig a kieresztett levet, ill. zsírt leöntve, készre pirítom alacsony hőmérsékleten.
Az eredmény parádés, a siker garantált!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Jöhet bármi!
Sör is, bor is, meg még valami más is. (Előtte, utána, közben.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat, melleket, ha kell, tisztítjuk, a mellfiléken a bőrt ritkásan, keresztben bevagdossuk.
  2. A kacsaalkatrészeket bőrrel lefelé, kb. fél órával előtte sózzuk, borsozzuk. Amíg pihen a hús, megtisztítjuk a zöldségeket.
  3. A tepsibe alulra betesszük a zöldfűszereket, majd bőrrel felfelé ráhelyezzük a kacsadarabokat. Felülről is sózzuk, borsozzuk.
  4. Körberakjuk a cikkekre vágott paradicsommal, vöröshagymával, illetve fokhagymával.
  5. Aláöntjük a vörösbort és egy kevés vizet. Zsiradék nem kell!
  6. Alufóliával betakarjuk, a sütési idő kb. 2/3-ig pároljuk, majd kitakarva, alóla a levet nem teljesen kiöntve, készre sütjük. A sütési hőfokok óránként lefelé változnak: 200 fok, 170 fok, 150 fok.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 605
elküldve: 10
receptkönyvben: 242
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült kacsa, vörösboros-rozmaringos kacsasült

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2014-06-22 11:35

Szia!
A nagy klasszikus ugyebár a párolt lila káposzta + burgonya kombináció, de itt a káposztákat meg a burgonyákat is cifrázhatod 100 féle módon. Mi sokszor esszük itthon gyümölccsel is legyen az konzerv, kompót, vagy befőtt. Minden édes, vagy gyümölcsös íz passzol a kacsához, libához és úgy általában a sültekhez.
Z

korfui
Korfui / korfui Sun, 2011-12-18 16:07

Ezt akkor én most megsütöm karácsonyra. Tetszett a felvezető szöveg: "segg kell", hát lesz. Jól sejtem, férfi szakácsokat is üdvözölhetünk itt? Ha egy pasi jól főz, igazán jól, lefőzi a nőket is a placcról. :)

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2011-09-22 16:35

Szia Z1!
Balról a harmadik húst engedelmeddel képzeletben levettem a tálról... :))
Üdv.: a másik :)

z1
z1 / z1 Thu, 2011-09-22 18:26

Kedves Másik!
...bartelben simán mehetne.
1/1-ben.
1 szelet sajtos-málnás süti = 1 comb.
Vagy a harcos verzióban.
Sajtossüti vs kacsacomb:)))
DIRR-DURR, PIFF-PAFF!!!
Z.

z1
z1 / z1 Thu, 2011-09-22 18:17

Vezér!
Csak egy szavadba kerül.
Ha jól sejtem, nemsokára találkozunk:)))
Z.

1350
kacsacomb 3 közepes db
kacsamell 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 1 nagy db
vörösbor 1.5 dl
rozmaring 2 szál
kakukkfű 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint