r
Nosalty Logó

Vörösboros kacsasült Z módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Vörösboros kacsasült Z módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3334 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 4048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat, melleket, ha kell, tisztítjuk, a mellfiléken a bőrt ritkásan, keresztben bevagdossuk.
  2. A kacsaalkatrészeket bőrrel lefelé, kb. fél órával előtte sózzuk, borsozzuk. Amíg pihen a hús, megtisztítjuk a zöldségeket.
  3. A tepsibe alulra betesszük a zöldfűszereket, majd bőrrel felfelé ráhelyezzük a kacsadarabokat. Felülről is sózzuk, borsozzuk.
  4. Körberakjuk a cikkekre vágott paradicsommal, vöröshagymával, illetve fokhagymával.
  5. Aláöntjük a vörösbort és egy kevés vizet. Zsiradék nem kell!
  6. Alufóliával betakarjuk, a sütési idő kb. 2/3-ig pároljuk, majd kitakarva, alóla a levet nem teljesen kiöntve, készre sütjük. A sütési hőfokok óránként lefelé változnak: 200 fok, 170 fok, 150 fok.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 45720
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Jöhet bármi! Sör is, bor is, meg még valami más is. (Előtte, utána, közben.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretnék itt senkit sem leszólni vagy megbántani, de úgy érzem, hogy sokan pont a leglényegesebb hozzávalót nem alkalmazzák a kacsa sütésénél. Ez pedig az idő. A kacsához (libához) segg kell!!! Érthetőbben türelem. Ha nem egyben sütöm, hanem darabolva, akkor ez ált. 3 óra. Abból kb. 2 óra fólia alatt. Utána pedig a kieresztett levet, ill. zsírt leöntve, készre pirítom alacsony hőmérsékleten. Az eredmény parádés, a siker garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...