Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túródesszert

Őszibarackos túródesszert
Őszibarackos túródesszert
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az őszibarackot......rengeteg sütemény készíthető belőle.....viszont most - amikor ezt készítettem - inkább nem süteményes változatát kívántuk, valami mást.......így készült el ez a finom, egyszerű, üdítő desszert......

hozzávalók / 6 adag

Őszibarackos réteg

Túrós réteg

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Őszibarackos réteg

  1. A megmosott, meghámozott gyümölcsből a magját eltávolítjuk - jobb, ha magba váló a barackunk -, botmixerrel pürésítjük.
  2. A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk a zselatint, alaposan eldolgozzuk benne, majd a gyümölcspüréhez öntjük, ezt is jól összekavarjuk, hagyjuk hűlni, dermedni.
  3. Ha már langyos, poharakban egyenlően elosztjuk, betesszük egy tálcán a hűtőbe dermedni. (Ez tetszőleges, ki mekkora poharakban állítja össze - én 6 db pohárban, amilyen a képen látható!)
  4. A rétegezés előtt hagyjunk meg a gyümölcsösből 6 evőkanálnyit, a túrósból 6 teáskanálnyit, ezek a végén kellenek majd! Ha megdermedt, kivesszük, a csokoládélapokkal megszórjuk a gyümölcsös réteget, ezen egyenletesen elosztjuk a túrós krémet, majd minden pohárra 1-1 kanál gyümölcsös krémet csorgatunk, erre egy kiskanálnyi túrós krémet kenünk, végül megszórjuk a csokoládélapokkal, díszítésképpen. Ezután pár órán keresztül jól kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Miután kellően kihűlt, lehet fogyasztani! Akár vendégvárónak is kiváló! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! :)

Túrós réteg

  1. A túrót - a habtejszín és habfixáló kivételével - a túrós réteg hozzávalóival jól kikavarjuk.
  2. A habfixálóval kemény habbá vert tejszínt hozzáöntjük, az egészet finoman átforgatjuk, majd mehet a poharakba!

Díszítés

  1. Ha nincs zacskós csokoládélapunk, reszelt csokoládét is használhatunk, ízlés szerint ét- vagy tejcsokoládét!
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 622
elküldve: 4
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
146 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

poharas desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-08-22 06:55

Ma van 22-e, még fel sem kelt a Nap, de már kivettétek a Legújabb receptek "kedvenc"-ei közül - jobbra!!! Semmit sem változtok, Nosalty!!!!!!

422
őszibarack 6 db
narancslé 2 dl
cukor 2 ek
zselatin 2 dkg
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
csokoládéforgács 5 dkg