Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokoládés-gyümölcsös tejszínkrém

Fehér csokoládés-gyümölcsös tejszínkrém
Fehér csokoládés-gyümölcsös tejszínkrém
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálam ez a krémes desszert, főleg nyáron csinálom meggyből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A desszerthez a gyümölcsöt sokféleképpen lehet variálni: barackból, vagy erdei gyümölcsökből is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ha felolvadt, hozzáadjuk a tojást, majd a gőz fölött tovább keverjük. Ezután egy lapos tálcára öntjük, és hűtőbe tesszük hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük (lehet egy kis zacskó habfixálót is használni), majd óvatosan összeforgatjuk a fehér csokoládés alappal.
  3. A ribizlit a cukorral pár perc alatt felfőzzük. Majd ha kihűlt, pohárba rétegezzük a fehér csokoládés krémmel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis tejszínkrém, ribizlis tejszínkrém, ribizlis-fehér csokis pohárkrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-24 13:40

Azóta a párom minden nap kérdezi, hogy ma nincs olyan fehércsokis finomság? :-)) Most van megint itthon hozzá minden, úgyhogy lehet, hogy holnap megint lesz...:-))
Viszontpuszi
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-17 14:00

Ez mesés...nagyon finom. Kicsit variáltam rajta, mert csak 10 dkg fehér csokim volt - 2-3 kocka, úgyhogy egy tojással többet tettem hozzá, de még így is nagyon intenzív, finom fehér csoki íze van. A ribizliréteget pedig lekvárból hígítottam hozzá.
Elrakom ezt a receptet magamnak, szerintem ismétlés köv. ha lesz friss ribizli...:-))
Üdv
Tímea

varadizsike
vzsike / varadizsike Thu, 2012-02-09 10:23

Szia! Lehet hogy én veszítettem el a fonalat, de miért kell tálcára önteni a fehércsokis krémet és hűtőbe tenni? Nem fog megkeményedni?

Noémilau
Noémilau / Noémilau Fri, 2012-02-10 21:24

Szia! Teljesen igazad van abban hogy ha tálcára öntjük megkeményedik a krém. Viszont ha még forró vagy meleg amikor keverem bele a habot, nálam darabos lesz az állaga. Úgyhogy amíg keverem a habbot addig van csak a hűtőben így amikor langyos még folyós marad.
Üdv: Noémi

542
fehér csokoládé 15 dkg
tojás 1 db
habtejszín 3 dl
cukor 8 dkg
piros ribizli 20 dkg