r
Nosalty Logó

Túrós-ribizlis pohárdesszert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-ribizlis pohárdesszert
adag
Előkészítés
perc
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 159 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 317 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a vanília aromával és az édesítőszerrel.
  2. Ha nem krémes állagú túrót használtunk, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet.
  3. Két hosszú pohárban rétegezzük a túrót és a ribizlit.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14882
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Egy otthonülősre tervezett szabadnapot akartam feldobni valami színes, alacsony kalóriatartalmú, kicsit fanyar ízvilágú  desszerttel. A boltban még gondolkodtam, hogy milyen gyümölcsöt válasszak: eper, meggy, vagy ribizli. A kis bogyócskák mellett döntöttem. Talán még gyerekként ettem utoljára nagyim kertjében. Akkor mindig turmixot készítettünk belőle, mert nagyon sok termett. Néha az ízekkel együtt kellemes emlékek is előjönnek. Gondolom mindenkinek vannak ilyenek, hogy egy ételről vagy ízről egy bizonyos emlékkép, vagy esemény jut eszébe. Akár pozitív vagy negatív... Tipp: A túróhoz adhatunk reszelt citromhéjat, bolero italport vagy fehérjeport is.   mennyiség  fehérje  zsír  szénhidrát energia Sovány túró: 250 g  35,25 g 1,25 g  9,5 g 190,25 kcal Ribiszke, vörös: 150 g 1,8 g  0 g  7,95 g 49,5 kcal Összesen: 400 g 37,05 g 1,25 g 17,45 g 239,75 kcal

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Imádom! Ez a kedvenc édességem!!!! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?