r
Nosalty Logó

Karamellás sütőtökpuding

Lakos Benedek
Sütőtökhéjban tálalt sütőtökpuding, roppanós karamelltetővel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellréteghez

192
Kalória
3.9g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
3.1g
Zsír
80.2g
Víz
99.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
27.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pudinghoz

A karamellréteghez

Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pudinghoz

A karamellréteghez

Összesen 1551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pudinghoz

A karamellréteghez

Összesen 116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    2736 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    5269 micro
  • β-karotin
    26659 micro
  • β-crypt
    21889 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2004 micro
  • β-crypt
    1646 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A pudinghoz

  1. Egy nagyobb, kerek sütőtök (pl. nagydobosi) felét fogjuk használni a desszerthez. Ezt sütőpapíros tepsire helyezzük, majd 200 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt teljesen puhára sütjük. Szúrjunk bele egy kést: ha végig könnyedén belefut, akkor kivehetjük.
  2. A tököt hagyjuk kissé kihűlni, majd kikaparjuk a magos, szálas belsejét (erre nem lesz szükség). A sült tököt óvatosan kivájjuk a héjból, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön a tök külső burka. A sült tökből lemérünk annyit, amennyi a recepthez kell.
  3. A tojásokat, tojássárgájákat, cukrot és keményítőt egy tálban teljesen simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, ezzel hőkiegyenlítést végezve.
  4. A tojásos-tejes keverékhez adjuk a sütőtököt és az ízesítőket, majd az egészet teljesen simára turmixoljuk egy botmixerrel. A krémet visszatöltjük a tökhéjba, vigyázva, nehogy túlcsorduljon a peremen.
  5. A megtöltött tököt 180 fokos sütőbe tesszük és aláhelyezünk egy nagy, forró vízzel töltött tepsit. 25-30 perc alatt készre sütjük a pudingot: ha megrázva már csak enyhén remeg a közepe, elkészült.
  6. A pudingot kivesszük a sütőből, majd hagyjuk kihűlni, ezután pedig egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.

A karamellréteghez

  1. A cukrot egy serpenyőbe öntjük, majd közepes lángon, óvatosan, néha forgatva a serpenyőt karamellt készítünk. A kész karamellt sütőpapírral kibélelt tálcára öntjük, majd hagyjuk teljesen megdermedni.
  2. A szilárd karamellt összetörjük, majd késes aprítóban finom porrá zúzzuk. Egyenletes rétegben rászórjuk a kihűlt puding tetejére, majd cukrászpisztollyal ráolvasztjuk. Hagyjuk visszadermedni és ekképp tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy hatalmas crème brûlée, ami nem elég, hogy sütőtökös ízesítést kap, de egyenesen egy kivájt sütőtök héjában kerül az asztalra? Hát ezt mindenképpen megéri kipróbálni: tökrajongók, az egyszerű desszertek szerelmesei és a krémes édességek megszállottjai örülhetnek neki.

További receptek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...