r
Nosalty Logó

Őszibarackos joghurttorta marcipánmázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarackos joghurttorta marcipánmázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9094.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3195 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  2. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a joghurtot és végül az elkészített lapzselatint is. Egy kicsit még összedolgozzuk, és berakjuk a hűtőbe kb. fél órára.
  3. Amíg a krém a hűtőben szilárdul, addig a marcipánból tetszőleges formákat készítünk.
  4. A felvágott tortát megkenjük a krémmel.
  5. Tetejére ráöntjük a leírás szerint elkészített marcipános cukormázat, amibe keverünk néhány csepp piros ételfetéket is.
  6. Miután megszilárdult a máz, kidíszítjük a tetejét a marcipánformákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5253
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó barát szülinapjára készített torta. Mivel kedveli a joghurtos tortákat, így nem volt kérdés a töltetlék. A színes-csillagos/holdas/szives tetejét a 2 éves kisfia is nagyon díjazta. Hamar elfogytak a tetejéről a figurák... Ételfestékkel színezett "hamis" marcipánból is készíthetjük a tetején lévő díszeket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...