Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi pitetorta

Őszi pitetorta
Őszi pitetorta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle gyümölcsökből maradt 1-1 darabom. Önállóan nem sok mindent készíthettem volna belőle, de így lett egy remek kis pitém.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát kivesszük, két réteg folpack között kinyújtjuk úgy, hogy a 26 cm-es pitesütő oldalára is jusson tészta (kb. 32 cm átmérőjű körré). Az felső réteg fóliát lehúzva így könnyen a formába fektetjük a tésztát, és a második réteget is lehúzzuk róla. A tésztát megszórjuk a búzadarával.
  3. A lekvárt és az áfonyalekvárt összekeverjük, és a megszórt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  4. Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kivesszük, cikkekre vágjuk őket, és körkörösen a lekvárra fektetjük őket.
  5. A tetejét megszórjuk áfonyával, majd szeletelt mandulával, végül 1 ek kristálycukorral.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük hőlégkeverésen.
  7. Rácsra téve, hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 244
elküldve: 12
receptkönyvben: 322
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite, gyümölcsös pite, őszi gyümölcsös pite

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jns.melinda
jns.melinda Mon, 2013-10-21 21:53

Megcsináltam, nagyon finom. Nem volt piteformám így jénaiban készült. Szilvalekvár helyett ribizlilekvárral és mandulaforgács helyett mozsárban törtük, viszont áfonya sajnos nem volt, de így is egy nap alatt elfogyott, pedig csak ketten ettük. LIKE.

boribakter
boribakter / boribakter Thu, 2012-09-20 09:34

Kedves Éva, itt is én :) csak lekvárral "ragasztható" a töltelék, mézzel nem? Nincs itthon lekvárom, és most venni sem tudok. :(

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-09-20 14:22

SziaT

Szerintem a méz erre nem alkalmas. Akkor inkább hagyd ki azt a réteget és tedd a többit, vagy más gyümölcsöt, amit szeretsz. Üdv: Évi néni

boribakter
boribakter / boribakter Thu, 2012-09-20 15:52

Ó, értem, kár, de akkor ezek szerint kihagyható. Nem lesz szárazabb? Lehet helyettesíteni bármivel, hiánya ront-e az élvezeti értéken?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-09-10 10:33

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

csato
csato Sun, 2012-09-09 18:36

Atyám de gyönyörű,meg a 25ezredik meg hűha.................na ez igen!Üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-09 18:59

Kedves Gábor!
Nagyon köszönöm. Ez a 25000-dik? Nem is tudtam. Remélem hamarosan hallom rólad. Üdv: Évi néni

ViolaK
ViolaK Sun, 2012-09-09 17:13

Nagyon jól néz ki, a jovo héten el is készíteném, de akkor most áfonya likort vagy lekvárt keverjek a szivlalekvárhoz. (habár azt hiszem mindegy )

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-09 19:00

A szilvalekvárt kevertem össze áfonyalikőrrel (csak azért, mert az volt itthon és ízben szerintem ehhez az egyveleghez illik). Bármit tehetsz rá, amit kedvelsz. Üdv Évi néni

297
finomliszt 250 g
vaj 125 g
cukor 100 g
tojás 1 db
1 csipet
citruspor 1 ek
búzadara 1 evőkanál
szilvalekvár 3 ek
likőr 3 ek
alma 1 db
körte 1 db
áfonya 10 dkg
mandulapehely 3 dkg
barna cukor 1 ek