Őszi pitetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citruspor0 kcal
A töltelékhez
-
1g búzadara4 kcal
-
6g szilvalekvár9 kcal
-
3g likőr10 kcal
-
20g alma9 kcal
-
20g körte10 kcal
-
10g áfonya6 kcal
-
18 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
Összesen
297
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g citruspor0 kcal
A töltelékhez
-
12g búzadara43 kcal
-
60g szilvalekvár93 kcal
-
30g likőr98 kcal
-
200g alma94 kcal
-
200g körte103 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
2965
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
21.2g finomliszt77 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g citruspor0 kcal
A töltelékhez
-
1g búzadara4 kcal
-
5.1g szilvalekvár8 kcal
-
2.5g likőr8 kcal
-
16.9g alma8 kcal
-
16.9g körte9 kcal
-
8.5g áfonya5 kcal
-
2.5g mandulapehely15 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
Összesen
252
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
297
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 129.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1264.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.6 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 493.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 967 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
2965
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
252
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
3 ek szilvalekvár
-
1 db alma
-
1 db körte
-
10 dkg áfonya
-
3 dkg mandulapehely
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta anyagait összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A lehűlt tésztát kivesszük, két réteg folpack között kinyújtjuk úgy, hogy a 26 cm-es pitesütő oldalára is jusson tészta (kb. 32 cm átmérőjű körré). Az felső réteg fóliát lehúzva így könnyen aformába fektetjük a tésztát, és a második réteget is lehúzzuk róla. A tésztát megszórjuk a búzadarával.
- A lekvárt és az áfonyalekvárt összekeverjük, és a megszórt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
- Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kivesszük, cikkekre vágjuk őket, és körkörösen a lekvárra fektetjük őket.
- A tetejét megszórjuk áfonyával, majd szeletelt mandulával, végül 1 ek kristálycukorral.
- 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük hőlégkeverésen.
- Rácsra téve, hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17154
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Mindenféle gyümölcsökből maradt 1-1 darabom. Önállóan nem sok mindent készíthettem volna belőle, de így lett egy remek kis pitém.
Hozzászólások (6)
Nagyon jól néz ki, a jovo héten el is készíteném, de akkor most áfonya likort vagy lekvárt keverjek a szivlalekvárhoz. (habár azt hiszem mindegy )
A szilvalekvárt kevertem össze áfonyalik?rrel (csak azért, mert az volt itthon és ízben szerintem ehhez az egyveleghez illik). Bármit tehetsz rá, amit kedvelsz. Üdv Évi néni
Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen láthassák! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!
Kedves Éva! Gratulálok a 25.000 recepthez! Nagyon finom lehet. :) Pont ma sütöttem ilyesmit! :) :) :) M?vészúr
Kedves Gábor! Nagyon köszönöm. Ez a 25000-dik? Nem is tudtam. Remélem hamarosan hallom rólad. Üdv: Évi néni
Atyám de gyönyör?,meg a 25ezredik meg h?ha.................na ez igen!Üdv Csató
Pedig ezt tényleg csak összedobáltam a maradékokból. Ez egy hálás süti. Üdv: Évi néni
Kedves Éva, itt is én :) csak lekvárral "ragasztható" a töltelék, mézzel nem? Nincs itthon lekvárom, és most venni sem tudok. :(
SziaT Szerintem a méz erre nem alkalmas. Akkor inkább hagyd ki azt a réteget és tedd a többit, vagy más gyümölcsöt, amit szeretsz. Üdv: Évi néni
Ó, értem, kár, de akkor ezek szerint kihagyható. Nem lesz szárazabb? Lehet helyettesíteni bármivel, hiánya ront-e az élvezeti értéken?
Megcsináltam, nagyon finom. Nem volt piteformám így jénaiban készült. Szilvalekvár helyett ribizlilekvárral és mandulaforgács helyett mozsárban törtük, viszont áfonya sajnos nem volt, de így is egy nap alatt elfogyott, pedig csak ketten ettük. LIKE.
Köszönöm, én is neked, hogy ilyen finomra készítetted. Üdv: Évi néni