Nosalty Logó

Őszi pitetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Őszi pitetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2965 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2965 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát kivesszük, két réteg folpack között kinyújtjuk úgy, hogy a 26 cm-es pitesütő oldalára is jusson tészta (kb. 32 cm átmérőjű körré). Az felső réteg fóliát lehúzva így könnyen aformába fektetjük a tésztát, és a második réteget is lehúzzuk róla. A tésztát megszórjuk a búzadarával.
  3. A lekvárt és az áfonyalekvárt összekeverjük, és a megszórt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  4. Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kivesszük, cikkekre vágjuk őket, és körkörösen a lekvárra fektetjük őket.
  5. A tetejét megszórjuk áfonyával, majd szeletelt mandulával, végül 1 ek kristálycukorral.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük hőlégkeverésen.
  7. Rácsra téve, hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16739
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Mindenféle gyümölcsökből maradt 1-1 darabom. Önállóan nem sok mindent készíthettem volna belőle, de így lett egy remek kis pitém.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, a jovo héten el is készíteném, de akkor most áfonya likort vagy lekvárt keverjek a szivlalekvárhoz. (habár azt hiszem mindegy )

Évi néni

A szilvalekvárt kevertem össze áfonyalik?rrel (csak azért, mert az volt itthon és ízben szerintem ehhez az egyveleghez illik). Bármit tehetsz rá, amit kedvelsz. Üdv Évi néni

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen láthassák! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

NapsütötteVidékünkön

Kedves Éva! Gratulálok a 25.000 recepthez! Nagyon finom lehet. :) Pont ma sütöttem ilyesmit! :) :) :) M?vészúr

Évi néni

Kedves Gábor! Nagyon köszönöm. Ez a 25000-dik? Nem is tudtam. Remélem hamarosan hallom rólad. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Atyám de gyönyör?,meg a 25ezredik meg h?ha.................na ez igen!Üdv Csató

Évi néni

Pedig ezt tényleg csak összedobáltam a maradékokból. Ez egy hálás süti. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Éva, itt is én :) csak lekvárral "ragasztható" a töltelék, mézzel nem? Nincs itthon lekvárom, és most venni sem tudok. :(

Évi néni

SziaT Szerintem a méz erre nem alkalmas. Akkor inkább hagyd ki azt a réteget és tedd a többit, vagy más gyümölcsöt, amit szeretsz. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Ó, értem, kár, de akkor ezek szerint kihagyható. Nem lesz szárazabb? Lehet helyettesíteni bármivel, hiánya ront-e az élvezeti értéken?

jns.melinda

Megcsináltam, nagyon finom. Nem volt piteformám így jénaiban készült. Szilvalekvár helyett ribizlilekvárral és mandulaforgács helyett mozsárban törtük, viszont áfonya sajnos nem volt, de így is egy nap alatt elfogyott, pedig csak ketten ettük. LIKE.

Évi néni

Köszönöm, én is neked, hogy ilyen finomra készítetted. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.