r
Nosalty Logó

Málnás rácsos pite joghurtos tésztával

Gréti
Málnás rácsos pite joghurtos tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

283
Kalória
5.9g
Fehérje
61g
Szénhidrát
2.8g
Zsír
54.9g
Víz
22.5g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 2263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kidolgozzuk robotgépben, vagy összegúrjuk, ezután egy 15-20 percet pihentetjük.

A töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a tölteléket, egy edényben a fagyott málnát felolvasztjuk, a cukorral, a citromlével és héjjal addig forraljuk, míg besűrűsödik.
  2. Ekkor átpasszírozzuk egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk (ezt ne dobjuk ki, még egy jó teát vagy üdítőt készíthetünk vele). A málnavelőt hagyjuk hűlni.
  3. A tészta egy hatod részét csippentsük le, a többit nyújtsuk köralakúra, úgy fél-egy centisre, majd nyomkodjuk bele egy amerikai, cirádás szélű piteformába.
  4. Késsel vágjuk le körbe a felesleget, és gyúrjuk a megmaradt részhez. Ezt is nyújtsuk ki téglalap formájúra, majd derelyevágóval vágjunk hosszú csíkokat belőle.
  5. A tészta alját szurkáljuk meg villával, szórjuk meg egy csepp morzsával, majd mehet rá a kihűlt málnavelő. Erre pedig fektethetjük a tésztacsíkokat rács formában.
  6. Így menjen az előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 25-30 percre sülni a pite, vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  7. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy rusztikus málnás rácsos recept, amiben nincs vaj, a tölteléke pedig észbontó!

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek