Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes rebarbaratorta

Gluténmentes rebarbaratorta
Gluténmentes rebarbaratorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Enyhén édes, gluténmentes torta cukor nélkül. A hőségben a savanykás íz jobban esik, mint egy nagyon édes torta. Ízlés szerint több édesítőszert vagy cukrot is használhatunk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Vaníliasodóval vagy mézzel, juhar- vagy agávé sziruppal meglocsolva is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A rebarbarát felszeleteljük, és egy tepsiben elterítjük egy rétegben.
  3. 10 perc alatt puhára sütjük a rebarbarát, és kivesszük a sütőből. A sütőt még hagyjuk bekapcsolva.
  4. A brazil diót ledaráljuk.
  5. A rizslisztet, darált brazil diót, sütőport és édesítőszert csomómentesre keverjük.
  6. A banánt villával áttörjük, és a brazildiós rizsliszthez keverjük.
  7. A kefirt is hozzáadjuk, és kikeverjük.
  8. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és csomómentesre keverjük.
  9. A citrom héját belereszeljük, a levét kifacsarjuk, belekeverjük.
  10. Az olívaolajat is hozzáadjuk.
  11. A rebarbara felét is a tésztába forgatjuk.
  12. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát egy teáskanál olívaolajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. Ebbe öntjük a tésztát, majd a maradék rebarbaraszeleteket elrendezzük rajta.
  13. 50-60 perc alatt megsütjük.
  14. 8 szeletre vágjuk, a hűtőben pár napig tárolhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Cukormentes rebarbaratorta, kefires rebarbaratorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

229
rebarbara 400 g
brazil dió - paradió 100 g
rizsliszt 165 g
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
édesítőszer 2 ek
banán 1 közepes db
tojás 3 db
kefir 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek