Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros kalács helena konyhájából

Ostoros kalács helena konyhájából
Ostoros kalács helena konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom imádja ezt a kalácsot. A férjem már lassan 2 hete említette, hogy megenné. Nehezen, de végre ma elkészítettem. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

vajat felolvasztjuk, de ne legyen forró, úgy keverjük hozzá a cukrot, a kakaót és a 0,5 zacskó pudingport. Tegyük a hűtőbe. Én három fonott kalácsot készítek,mert így hamarább megsül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszttel, cukorral, tojássárgájával, olajjal kelt kalácsot készítünk, jól kidolgozzuk a tésztát, és beledolgozzuk a 3 felvert tojásfehérjét kb. 40 percig kelesztjük.
  3. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót és a pudingport.
  4. A tésztát két részre osztjuk, majd mindegyiket 5 részre. (Én inkább kisebb kalácsokat készítek, és 3 részre osztom.)
  5. A tésztákat külön-külön kinyújtjuk, megkentjük a töltelékkel, és felcsavarjuk, mint a bejglit.
  6. Hármat összefonunk, kettőt összecsavarunk, és a hármasra tesszük.
  7. Megkenjük tojással, majd kelesztjük még kb. 20 percig, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 641
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kalács, réteges kakaós kelt tészta, kakaós fonat, kakaós krémmel töltött kalács, kakaós kalács kelt tésztából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-09-12 18:21

Miért nem sikerülne? A kelt kalácsot nem lehet elrontani. Nagyon finom,de egy kevés kakaós pudingport ajánlok beletenni,mert különben nagyon csurgós lesz(de ne sokat!),papírt tegyél a tepsibe, és nem kell kaparni ,súrolni a tepsit! Ha az egész adagot sütöd,inkább 3 fonott kalácsot készíts,hamarább átsül és formásabb lesz.
Jó sütést kívánok!
Helena

1227
finomliszt 90 dkg
cukor 9 dkg
tej 5 dl
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
friss élesztő 8 dkg
tojásfehérje 3 db
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
csokoládés pudingpor 0.5 tasak
2 csipet