r
Nosalty Logó

Mézes-túrós húsvéti bárány-kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-túrós húsvéti bárány-kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 941 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3762 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 239 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.2 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 941 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3762 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat, a citromot, a mézet,a csipet sót majd az élesztős tejet.
  3. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. (Magasra feljön a tészta és buborékos lesz az állaga.)
  4. Közben a töltelékhez valókat is összekeverjük.
  5. Amikor megkelt a tészta, összeállítjuk a bárány testét. Tépjünk egy nagyobb, egy kisebb, és 18-19 db egyforma nagyságú darabot.
  6. A tésztadarabokat kezünk segítségével lapítsuk meg, közepükre tegyünk 1-1 evőkanál túrót. Mindegyiket gyúrjuk gombóccá (az illesztésekre figyeljünk, jól nyomjuk össze).
  7. Rakosgassuk egymás mellé a gombócókat úgy, hogy az illesztések kerüljenek alulra. Amikor kész a test, a kis darab tésztagombócot tegyük a fejére a bárány fülének.
  8. Kenjünk le a bárányt a felvert tojással.
  9. A testét szórjuk meg egy kis cukorral.
  10. Szemnek tegyünk a fejére aszalt szilvát vagy mazsolát.
  11. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. (kb 180 fokon)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4476
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

E-mailben kaptam a receptet, kipróbáltam nagyon jó lett :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek