Ormánsági sült oldalas répás burgonyapürével és pirított fehérkáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kg sertésoldalas
-
4 közepes db sárgarépa
-
1.5 kg újkrumpli
-
2 ek só
-
2 csipet fekete bors
-
2 csipet őrölt fűszerkömény
-
4 csipet füstölt pirospaprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 dl zöldség alaplé
-
4 ek sertészsír
-
2 csapott ek cukor
-
4 csipet petrezselyem
-
2 dl édes fehérbor
-
4 közepes db lilahagyma
-
2 dl tej
-
3 ek vaj
-
2 közepes db káposzta
1235
Kalória
44.3g
Fehérje
112.3g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
1077.4g
Víz
176.8g
Koleszterin
24.7g
Élelmi rost
35.5g
Cukor
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
375g újkrumpli231 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
750g káposzta150 kcal
Összesen
1235
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
22g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
200g édes fehérbor164 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
200g tej112 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
3000g káposzta600 kcal
Összesen
4943
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14.2g sertésoldalas28 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
21.3g újkrumpli13 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.3g zöldség alaplé0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.8g édes fehérbor2 kcal
-
5.1g lilahagyma2 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
42.6g káposzta9 kcal
Összesen
71
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4003.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 2719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 1077.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 473 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2674 micro
-
β-karotin 6171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
1235
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177 g
Zsír
-
Összesen 266.4 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16014.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1641 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 747 mg
-
Foszfor 2516 mg
-
Nátrium 10874 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrát
-
Összesen 449 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 99 mg
Víz
-
Összesen 4309.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2785 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1159 mg
-
D vitamin: 698 micro
-
K vitamin: 1890 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1330 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 10694 micro
-
β-karotin 24686 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1572 micro
Összesen
4943
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
71
kcal
Elkészítés
- Sertésoldalast apró darabokra vágjuk, és bevagdossuk.
- Hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
- Közben a krumplit, felrakjuk főni, és annyi vizet rakunk hozzá, hogy épp ellepje, sózzuk.
- Sárgarépát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, felrakjuk főni és annyi vizet rakunk hozzá, hogy épp ellepje.
- Össze keverjük a fűszereket, só, bors, fűszerkömény, pirospaprika, petrezselyem apróra vágva, és a cukor.
- Sertésoldalast, az összekevert fűszerekkel összeforgatjuk és lefedve berakjuk a hűtőbe.
- Amikor kész a főtt krumpli, leszűrjük és eközben a sárgarépa is kész, azt is le szűrjük.
- A főtt krumplit és a főtt sárgarépát összeöntjük, és krumplinyomóval átnyomjuk.
- A sárgarépás burgonyapüréhez hozzáadjuk a vajat, tejet, és simára keverjük.
- Az oldalast kivesszük a hűtőből, és tepsibe rakjuk.
- Hozzáadjuk az alaplevet, a zsírt is hozzáadjuk a tepsi aljára és a fehérbort.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott lilahagymát ezzel szórjuk meg a tetejét.
- 40 percig alufóliával lefedve pároljuk, és 20 perc múlva alufólia nélkül megsütjük az oldalas mindkét felét.
- Közben a káposztát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és zsírral megpirítjuk és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 60 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés