r
Nosalty Logó

Ormánsági sült oldalas répás burgonyapürével és pirított fehérkáposztával

Gergely Csongor
Ormánsági sült oldalas répás burgonyapürével és pirított fehérkáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1235
Kalória
44.3g
Fehérje
112.3g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
1077.4g
Víz
176.8g
Koleszterin
24.7g
Élelmi rost
35.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    2719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1077.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2674 micro
  • β-karotin
    6171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16014.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1641 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    10874 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

Víz

  • Összesen
    4309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2785 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1159 mg
  • D vitamin:
    698 micro
  • K vitamin:
    1890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1330 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    10694 micro
  • β-karotin
    24686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 4943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. Sertésoldalast apró darabokra vágjuk, és bevagdossuk.
  2. Hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
  3. Közben a krumplit, felrakjuk főni, és annyi vizet rakunk hozzá, hogy épp ellepje, sózzuk.
  4. Sárgarépát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, felrakjuk főni és annyi vizet rakunk hozzá, hogy épp ellepje.
  5. Össze keverjük a fűszereket, só, bors, fűszerkömény, pirospaprika, petrezselyem apróra vágva, és a cukor.
  6. Sertésoldalast, az összekevert fűszerekkel összeforgatjuk és lefedve berakjuk a hűtőbe.
  7. Amikor kész a főtt krumpli, leszűrjük és eközben a sárgarépa is kész, azt is le szűrjük.
  8. A főtt krumplit és a főtt sárgarépát összeöntjük, és krumplinyomóval átnyomjuk.
  9. A sárgarépás burgonyapüréhez hozzáadjuk a vajat, tejet, és simára keverjük.
  10. Az oldalast kivesszük a hűtőből, és tepsibe rakjuk.
  11. Hozzáadjuk az alaplevet, a zsírt is hozzáadjuk a tepsi aljára és a fehérbort.
  12. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott lilahagymát ezzel szórjuk meg a tetejét.
  13. 40 percig alufóliával lefedve pároljuk, és 20 perc múlva alufólia nélkül megsütjük az oldalas mindkét felét.
  14. Közben a káposztát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és zsírral megpirítjuk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek