r
Nosalty Logó

Sült oldalas Nagy módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült oldalas Nagy módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    525 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8388.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    3000 mg
  • Nátrium
    3739 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2624.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    1083 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, majd bekenjük magyaros fűszerkeverékkel, sóval, borssal. Félretesszük úgy jó félórára.
  2. Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát, és utána megszórjuk az ételízesítővel és fele olajjal, összekeverjük.
  3. A sütőedény (római tál) aljába beleöntjük a maradék olajat és egy decinyi vizet, majd beletesszük a burgonyát és a zöldségkeveréket szétterítve, és rátesszük az oldalasokat, közé szórjuk a kilapított fokhagymát, és lefedjük.
  4. 1 és 1/2 óra párolódás után levesszük a fedelet, és még jó fél órát pirítjuk.
  5. Tálalásnál vágott vegyes savanyúsággal, almapaprikával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17003
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamtól találtam ki a receptet. Egy sima sült oldalassal kezdődött, de mindig fejlesztettem rajta egy kicsit, míg el nem értem a legfinomabb receptet. Eddig mindenkinek ízlett a családomban, és az ismerőseim között is. Nincs különleges alkalomhoz kötve, akkor csinálom meg, amikor megkívánjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...