r
Nosalty Logó

Original hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbytka
Original hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3353 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 740 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15442.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    9527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    16766 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    741 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Elkészítés

A húspogácsák elkészítése

  1. A darált húst egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
  3. Kézzel nagyon óvatosan "összesimogatjuk" (nem szabad úgy bánni vele, mint a fasírttal), a legszaftosabb akkor lesz, ha megőrizzük a hús állagát.
  4. Kézzel 5 db gombócot formázunk, majd óvatosan kilapítjuk.
  5. Egy tálcára tesszük őket egymás mellé, és a továbbiakig mehet a hűtőbe.

A szósz elkészítése

  1. Míg a húspogácsák pihennek, elkészítjük a szószt.
  2. Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, közben kóstolgatjuk.
  3. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kell még bele - beletesszük.
  4. Ez is mehet a hűtőbe.

Az összerakás

  1. Felvágjuk a lila hagymát, a paradicsomot (vagy bármilyen más tetszőleges zöldséget) lehetőleg vékony, egész szeletekre.
  2. Közben bekapcsoljuk a grill- (rost) lapot (lehet faszenes grillen sütni - úgy talán még finomabb lesz íze).
  3. Feltesszük a húspogácsákat sülni, közepes hőfokon, hogy szépen lassan sülhessen. Erősen nyomkodni, lapítani nem ajánlott, az a jó, ha minél szaftosabb marad a húspogácsa.
  4. Mindkét oldalát 6-12 percig sütjük, attól függően mennyire átsülve szeretnénk a húspogácsát. Optimális esetben a közepén egy vöröses csík marad, de ez ez ízlés kérdése.
  5. Mielőtt úgy érezzük, hogy a második oldala is megfelelőre sült, óvatosan ráteszünk egy-egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe. Ezzel egy időben feltesszük a félbevágott hamburgerzsömléket is, arccal lefelé, hogy egy kicsit ez is megpiruljon.
  6. A kész húspogácsát és a felvágott zöldségeket a zsömlébe pakoljuk, megkenjük a szósszal, és kész a hamburger.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9627
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Original hamburger
Hobbytka 2 recept

Akkor készítek hamburgert (szigorúan a kerti grillen), amikor a szokásos grill kajákat már unjuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és nagyon kevés a mosogatnivaló utána, ezért duplán szeretem. A család, a vendégek imádják, mert ki ne szeretné a hamburgert? Diéta, fittness szempontból nem annyira optimális, de ha a szószt és a bucit lecseréljük salátára - szintén laktató, "tiszta" ételt kapunk. 

Hozzávalók

A húspogácsák elkészítése

A szósz elkészítése

Az összerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...