Original hamburger
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbytka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsák elkészítése
-
200g darált marhahús284 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A szósz elkészítése
-
22g majonéz118 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Az összerakás
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
30g cheddar sajt121 kcal
Összesen
740
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsák elkészítése
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A szósz elkészítése
-
110g majonéz589 kcal
-
50g mustár30 kcal
-
75g ketchup76 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Az összerakás
-
275g hamburger zsemle767 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
Összesen
3699
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsák elkészítése
-
44.2g darált marhahús63 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A szósz elkészítése
-
4.9g majonéz26 kcal
-
2.2g mustár1 kcal
-
3.3g ketchup3 kcal
-
0.2g fehérborecet0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Az összerakás
-
12.2g hamburger zsemle34 kcal
-
13.3g paradicsom2 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
6.6g cheddar sajt27 kcal
Összesen
163
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3088.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 1905 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 294.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3353 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
740
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 286.2 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 759 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15442.4 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 459 mg
-
Kálcium 1644 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 3287 mg
-
Nátrium 9527 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1472 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 995 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1759 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 16766 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
3699
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 741 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A húspogácsák elkészítése
-
1 kg darált marhahús (Csak felsálat használok hozzá. Akinek ez túl sovány, tehet bele egy kis faggyút is.)
-
3 kávéskanál só
-
2 kávéskanál fehér bors
A szósz elkészítése
-
10 ek majonéz
-
5 ek mustár
-
5 ek ketchup
-
1 ek fehérborecet
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 teáskanál cukor
-
1 kk fokhagymapor
Az összerakás
-
5 db hamburger zsemle
-
3 közepes db paradicsom
-
2 közepes db lilahagyma
-
15 dkg cheddar sajt
Elkészítés
A húspogácsák elkészítése
- A darált húst egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a sót és a borsot.
- Kézzel nagyon óvatosan "összesimogatjuk" (nem szabad úgy bánni vele, mint a fasírttal), a legszaftosabb akkor lesz, ha megőrizzük a hús állagát.
- Kézzel 5 db gombócot formázunk, majd óvatosan kilapítjuk.
- Egy tálcára tesszük őket egymás mellé, és a továbbiakig mehet a hűtőbe.
A szósz elkészítése
- Míg a húspogácsák pihennek, elkészítjük a szószt.
- Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, közben kóstolgatjuk.
- Ha úgy érezzük, hogy valamiből kell még bele - beletesszük.
- Ez is mehet a hűtőbe.
Az összerakás
- Felvágjuk a lila hagymát, a paradicsomot (vagy bármilyen más tetszőleges zöldséget) lehetőleg vékony, egész szeletekre.
- Közben bekapcsoljuk a grill- (rost) lapot (lehet faszenes grillen sütni - úgy talán még finomabb lesz íze).
- Feltesszük a húspogácsákat sülni, közepes hőfokon, hogy szépen lassan sülhessen. Erősen nyomkodni, lapítani nem ajánlott, az a jó, ha minél szaftosabb marad a húspogácsa.
- Mindkét oldalát 6-12 percig sütjük, attól függően mennyire átsülve szeretnénk a húspogácsát. Optimális esetben a közepén egy vöröses csík marad, de ez ez ízlés kérdése.
- Mielőtt úgy érezzük, hogy a második oldala is megfelelőre sült, óvatosan ráteszünk egy-egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe. Ezzel egy időben feltesszük a félbevágott hamburgerzsömléket is, arccal lefelé, hogy egy kicsit ez is megpiruljon.
- A kész húspogácsát és a felvágott zöldségeket a zsömlébe pakoljuk, megkenjük a szósszal, és kész a hamburger.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 39 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9627
- Feltöltés dátuma: 2017. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbytka
2 recept
Akkor készítek hamburgert (szigorúan a kerti grillen), amikor a szokásos grill kajákat már unjuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és nagyon kevés a mosogatnivaló utána, ezért duplán szeretem. A család, a vendégek imádják, mert ki ne szeretné a hamburgert? Diéta, fittness szempontból nem annyira optimális, de ha a szószt és a bucit lecseréljük salátára - szintén laktató, "tiszta" ételt kapunk.