Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal

Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal
Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Fogalmam sincs, hogy hogyan utálhattam gyerekkoromban a spenótot. A kecskesajt variációval isteni ízhatást érhetünk el. 

hozzávalók / 6 adag

Galuska

Szósz

Tetejére

ajánlat

Én előételként szolgáltam fel.  Egy jó Chardonnay fehérbort ajánlanék hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsünk fel 20 gramm vajat a zsályával. Mikor felolvadt a vaj, vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Mossuk meg jól a spenótleveleket. Egy mély lábosba rakjuk bele a spenótot, adjunk hozzá egy ujjnyi vizet, babérlevelet, és főzzük 3-4 percig.
  3. Szűrjük le, egy kicsit ki is nyomkodhatjuk a kezünkkel. Vágjuk apróra.
  4. Tegyünk egy serpenyőbe néhány kanál zsályás vajat, és adagoljuk hozzá a spenótot.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ízesítsük szerecsendióval.
  6. 3-4 percig főzzük, majd zárjuk le a gázt. 
  7. Rakjuk a spenótot egy tálba, és hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Amikor kész, adjuk hozzá a ricottát, a parmezán sajtot, egy csipet sót és két tojássárgáját.
  9. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük az egyveleget fakanállal. Hagyjuk pihenni 20 percig.
  10. Következik a galuska formázás.
  11. Két evőkanálra van szükségünk. Vizezzük be őket. Az egyikkel vegyünk ki egy kanálnyi spenótot, a másikkal pedig formázzunk galuskát.
  12. Öntsük a maradék vajat egy jénaiba.
  13. Helyezzük rá a helyes spenótgombócokat. Tegyünk a jénaiba egy zsályalevelet is. Hintsük meg reszelt parmezán sajttal, és 200 fokos előremelegített sütőben 8 percig süssük. Vigyázat, könnyen leéghet. Ne hagyjuk magára. 
  14. Miközben sül, gyorsan egy lábosban melegítsünk tejet, adjuk hozzá a babér- és a zsályalevelet, sózzuk, és adjuk hozzá a sáfrányt. 
  15. Amikor elkezd forrni, adjunk hozzá 2 ek. kukoricakeményítőt, amit már előzőleg 5 ek. hideg vízben feloldottunk.
  16. Kevergessük, mert különben leég. Néhány percre van szükség a besűrűsödéshez. 
  17. Vegyük le a gázról, adhatunk hozzá még parmezán sajtot reszelve. 
  18. Amikor a galuskák kész vannak, öntsük rá a meleg sáfrányos szószt, és rögtön tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jumalej

Mióta szakács: 2011.11.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos galuska fűszeres mártásban, galuska spenótból, galuska fűszeres mártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Mon, 2014-04-21 09:34

Egyetlen dolog bizonytalanított el.
Az összetevőkben 20 dkg vaj szerepel, az elkészítésnél pedig 20 gr-ot melegít fel a zsályával. Megoldom a problémát, de érdemes lenne kijavítani mindenki előnyére.

teszkó
teszkó Mon, 2014-04-21 09:24

Megnéztem nagyon sok spenót-ricottás receptet.
Nem hittem a szememnek, hogy 2011.11.11 óta senkit nem késztetett írásra ennek a különlegessége .
Az egyetlen recept, ami izgalmasnak tűnik ízre és kinézetre is a sáfránnyal, zsályával, babérlevéllel. Köszi, Jumalej. Majd jövök kóstolás az eredményével.

687
spenót 600 g
ricotta 300 g
finomliszt 200 g
parmezán sajt 100 g
tojássárgája 3 db
vaj 20 dkg
zsálya 1 csokor
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tej 500 ml
babérlevél 1 db
zsálya 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrány 0 ízlés szerint
kukoricakeményítő 2 evőkanál
parmezán sajt 80 g