r
Nosalty Logó

Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Óriás spenótgaluska könnyű sáfrányszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 675 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 4051 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Galuska

Szósz

Tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4236 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8945 micro
Összesen 675 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10489.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    4151 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2438 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    2365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    25414 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53672 micro
Összesen 4051 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Galuska

Szósz

Tetejére

Elkészítés

Galuska

  1. Melegítsünk fel 20 gramm vajat a zsályával. Mikor felolvadt a vaj, vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Mossuk meg jól a spenótleveleket. Egy mély lábosba rakjuk bele a spenótot, adjunk hozzá egy ujjnyi vizet,babérlevelet, és főzzük 3-4 percig.
  3. Szűrjük le, egy kicsit ki is nyomkodhatjuk a kezünkkel. Vágjuk apróra.
  4. Tegyünk egy serpenyőbe néhány kanál zsályás vajat, és adagoljuk hozzá a spenótot.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ízesítsük szerecsendióval.
  6. 3-4 percig főzzük, majd zárjuk le a gázt.
  7. Rakjuk a spenótot egy tálba, és hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Amikor kész, adjuk hozzá a ricottát, a parmezán sajtot, egy csipet sót és két tojássárgáját.
  9. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük az egyveleget fakanállal. Hagyjuk pihenni 20 percig.
  10. Következik a galuska formázás.
  11. Két evőkanálra van szükségünk. Vizezzük be őket. Az egyikkel vegyünk ki egy kanálnyi spenótot, a másikkal pedig formázzunk galuskát.
  12. Öntsük a maradék vajat egy jénaiba.
  13. Helyezzük rá a helyes spenótgombócokat. Tegyünk a jénaiba egy zsályalevelet is. Hintsük meg reszelt parmezán sajttal, és 200 fokos előremelegített sütőben 8 percig süssük. Vigyázat, könnyen leéghet. Ne hagyjuk magára.
  14. Miközben sül, gyorsan egy lábosban melegítsünk tejet, adjuk hozzá a babér- és a zsályalevelet, sózzuk,és adjuk hozzá a sáfrányt.
  15. Amikor elkezd forrni, adjunk hozzá 2 ek. kukoricakeményítőt, amit már előzőleg 5 ek. hideg vízben feloldottunk.
  16. Kevergessük, mert különben leég. Néhány percre van szükség a besűrűsödéshez.
  17. Vegyük le a gázról, adhatunk hozzá még parmezán sajtot reszelve.
  18. Amikor a galuskák kész vannak, öntsük rá a meleg sáfrányos szószt, és rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 932
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Ajánló

Én előételként szolgáltam fel.  Egy jó Chardonnay fehérbort ajánlanék hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Fogalmam sincs, hogy hogyan utálhattam gyerekkoromban a spenótot. A kecskesajt variációval isteni ízhatást érhetünk el. 

Hozzávalók

Galuska

Szósz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek