Nosalty Logó

Vadkovászos nokedli Torma konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Vadkovászos nokedli Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 2301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból (aktív vadkovásszal)közepesen lágy, simatésztát keverünk, majd konyhapulton letakarvapihentetjük 1 órát vagy egy éjszakát a hűtőben.
  2. Bő, forró, sós vízben főzzük 1-2percig forrás után, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  3. Jó magyaros pörkölttel vagy paprikással az igazi!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3313
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lehet, hogy világ-első magyar recept??? Ki kellett próbálnom! Selymes, mégis ugrós al dente keménységű tésztát kaptam, amit pici borral megbolondított, lecsós gombaraguval és friss salátával tálaltam. Továbbra is kísérletezek a vadkovászos tésztákkal, kenyerekkel...

Hozzászólások

Évi néni

Isteni!!!! Látod, én olvastam el?ször. + a boros-gombás cucc (ne kételkedj, napok óta ezen pörög az agyam). Ez valami kísérteties. M?ködhet ez a kefires gyorsított kovásszal is? Hol szeded ezt a rengeteg jó ötletet? Te találod ki? GRATULÁLOK!!! Puszi: Vass

Torma

Hát annyira jó, hogy az els? alkalommal csak felfaltuk, fotózás nélkül ....azt összevágott petrezselyemmel csináltam! A tésztába kevertem a petrezselymet. Még jobban izlett úgy, de itt a klasszikust akartam bemutatni.... Persze, hogy m?ködne a kefíres kovasszal, csináld meg! én nehezen jutok kefírhez, de most dolgozom a beoltásos módszeren. Szerintem kefíres kovásszal még finomabb lenne; tudod, az a különlegesen selymes állag, amit a tésztának kölcsönöz! Az ötletek meg csak jönnek; és ezt pont Te kérdezed, aki kifogyhatatlan az új ötletekb?l évek óta?????? Kellemes kefíres kreációkat, puszillak, (remélem teljesen jól vagy már?) T:)

Évi néni

Szia Torma! Igyekszem gyógyulni, ezt bizonyítja éledez? érdekl?désem a f?zés után. A kefires gyors, tehát én arra startolok. Köszi az ötletet. Szép hétvégét. Puszi: Vass

Torma

Örülök a hírnek; kellemes hétvégét, puszillak, T:)

Csiki Piroska

Jobbnál-jobb ötleteid vannak. Olyan jól néz ki, hogy ki kell próbálnom. Mentve ez is . Puszi Piroska

Torma

Köszönöm Piroskám, ezek szerint van m?köd? kovászod? Nevet adtál-e neki? És sütöd a kenyereidet? Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

Törölt felhasználó

Hát mindig elvarázsolsz az ötleteiddel Torma!Én meg még mindig nem csináltam vad kovászt.Egyszer?en nem volt id?m elég idióta napjaim,heteim vannak.De ki nem hagyom az biztos!Üdv Csató

Torma

Nem baj, Csató, a kovászra kicsit figyelgetni kell; majd ha lesz id?d. próbald ki kefírkovásszal...a kefírkovászos lángos is mennyei....:) kellemes hétvégét, T

Fahéj

És itt van végre! :) Nagyon klassz! Én is fogok ilyet, hétvégén. Gombapaprikással (nekem is van fenn borosan) vagy nem is tudom, de mindenképp kipróbálom. Köszi az ötletet, kifogyhatatlan vagy! :) Pusszancs: F ;)

Fahéj

Ja, és tetszik ez a kék-sárga kép! Hangulatos. Eszembe jut a Sétakocsikázás holdfénynél Athénban. :))

Torma

Romantikus asszociáció.....a szép lelkedre vall :) a háttér a szépséges-dzsungeles kertünk, este. Nekem bezzeg a képr?l csak a jó magyaros paprikás jut eszembe; megdobni egy szaftos paprikással és befalni! :DDD

Torma

Köszi Fahéjka; tudod, ha valami érdekel, akkor zakatol az agyam és keresem az információkat, tanulok...a neten könny?! A vadkovászos tészta-recept után már könny? volt kitalálni a vadkovászos lángost és nokedlit :))) egyébként úgy sejtem, hogy a kefírkovásszal még finomabb lenne! ki kell azt is próbálni! Kellemes hétvégét, puszillak, T:)

Timcsó

Uhhh, kedves Torma....csak pislogok :-D Mi még mindig haragban vagyunk (mármint én és a Jenci kovász) de nem adom fel, csak most pihentetek...:-D

Torma

Szia Timi, ne is add fel! Megéri kicsit küszködni kezdetben...:))) kellemes hétvégét, udv, T:) Megint sutottem kefirkovászos lángost ( fenomenalisan finom!)! most a h?vösebb ido miatt lassabban erjedt a kefirkovasz, ezert betettem egy meleg vizes labosba és letakartam; gyönyör?en felhabzott! Az erjesztéshez fontos az állandó langyosság... De f?leg, amikor elindítjuk az erjesztést... Minél tobbet használod a kovaszodat, annál er?sebb lesz és akkor állandóan aktív is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek