Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyesgombás galuska reszelt sajttal

Vegyesgombás galuska reszelt sajttal
Vegyesgombás galuska reszelt sajttal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató és szuperegyszerű, így ajánlom mindenkinek, aki szeretne kipróbálni valamit újat a hagyományos nokedlin-galuskán kívül. Önmagában és köretként is megállja a helyét! Annál finomabb, minél többféle gombát használunk fel! A termesztett csiperkén és laskán kívül lehet még shiitake és erdei gombát is! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a galuskatésztát, azaz dolgozzuk össze a lisztet a tojással, egy pici vízzel és sóval, hogy laza masszát kapjunk. Galuskaszaggatóval szaggassuk a tésztát sós, lobogó vízbe, és hagyjuk főni 1-2 percig. Mikor a galuskák feljöttek a víz tetejére, szedjük ki, és csepegtessük le.
  2. Szeleteljük fel a gombákat, és pároljuk meg pici olajon, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával.
  3. Az így elkészített gombaraguhoz óvatosan keverjük hozzá a galuskát.
  4. Friss petrezselyemmel és reszelt sajttal tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 827
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás nokedli, sajtos galuska gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

634
csiperkegomba 250 g
laskagomba 250 g
sajt 150 g
tojás 2 db
finomliszt 400 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd