Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Käsespätzle

Käsespätzle
Käsespätzle
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldsalátával tálalva egy egyszerű és laktató étel. Az ételünket megszórhatjuk ropogósra sütött szalonna kockákkal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a sóval és a tejjel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük.
  2. Közben a sajtot lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
  3. A tésztát szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.
  4. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
  5. A forró vajban a hagymagyűrűket aranybarnára sütjük.
  6. A forró nokedlit a sajttal egy tálba rétegezzük, össze is kavarjuk, hogy a sajt elolvadjon. A tetejére elosztjuk a vajas-hagymát, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 40 958
elküldve: 7
receptkönyvben: 354
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

osztrák sajtos nokedli, sajtos galuska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970
finomliszt 500 g
2 tk
tojás 4 db
tej 250 ml
sajt 300 g
vöröshagyma 3 nagy db
vaj 4 ek
petrezselyem 2 ek