r
Nosalty Logó

Käsespätzle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Käsespätzle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 970 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 970 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12734.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2550 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    7466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 3883 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sóval és a tejjel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük.
  2. Közben a sajtot lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
  3. A tésztát szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.
  4. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
  5. A forró vajban a hagymagyűrűket aranybarnára sütjük.
  6. A forró nokedlit a sajttal egy tálba rétegezzük, össze is kavarjuk, hogy a sajt elolvadjon. A tetejére elosztjuk a vajas-hagymát, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 387
  • Össznézettség: 75711
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldsalátával tálalva egy egyszerű és laktató étel. Az ételünket megszórhatjuk ropogósra sütött szalonna kockákkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek