Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ördögpecsenye májjal

Ördögpecsenye májjal
Ördögpecsenye májjal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom azoknak, akik szeretik a jó fűszeres és sokrétű ízeket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a 10 dkg füstölt kolozsvári szalonnát és a gombát vékony metéltre vágjuk.
  2. Felcsíkozzuk a 40 dkg sertéscombot, a 25 dkg hátszínt és a 10 dkg sertésmájat.
  3. Kiolvasztjuk a szalonnát, zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát és a gombát.
  4. Hozzáadjuk először a marhahúst, rövid idő múlva a sertéshúst, és együtt pirítjuk tovább őket - sűrűn megkavarva, majd jöhet a sertésmáj is.
  5. Ha megpuhultak a hozzávalók, beletesszük még a kb. 15 dkg lecsót a 10 dkg konzerv borsó levével együtt.
  6. Ekkor kapja meg a fűszereket: sót, borsot, paprikát, zúzott fokhagymát (bőven) és cseresznyepaprikát. (Én saját paprikakrémet használok, de bármilyen csípős megfelel hozzá.)
  7. Köretnek hasábra vágott, bő olajba kisütött burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 406
elküldve: 5
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Papi

Mióta szakács: 2011.12.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésmájas-húsos ragu gombával és cseresznyepaprikával, csípős sertés-marha ragu gombával és lecsóval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 19:43

Most fedeztem fel, jöhet! Főleg a máj, abból vederszámra tudnék enni.

Albert
Papi / Albert Sun, 2012-11-25 20:23

Örülök, hogy rám találtál, kicsit több májjal is készítheted, biztosan nem fogja elrontani.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Albert

pataygyz
Zoli / pataygyz Sat, 2012-07-28 10:29

Kedves Albert !
Most találtam meg kiváló receptedet a ragu receptek között. Egy kicsit át fogalmazva bográcsban fogom elkészíteni. Írtad, hogy Franciaországban voltál unokázni. Feltehetnél néhány magyarosított francia receptet. További kreatív szakácskodást kívánok :
Zoli

Albert
Papi / Albert Sat, 2012-07-28 13:34

Kedves Zoli!
Nagyon örülök, hogy rátaláltál, valóban, bográcsban biztosan mégfinomabb lessz, mert a szabadban elkészített ételeket, csak nagyon nehezen lehet überelni.
Sok sikert, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá.
Albert

pukcina
pukcina / pukcina Fri, 2012-01-20 14:11

Tisztelt Papi!

Kiváló receptet sikerült elkészíteni. Én ugyan nem szeretem a csípőset, így csak kis mennyiségben tettem bele a csípősből. Annyiban módosítottam is, hogy savanyított csípős paprikát is tettem bele. Kicsit másabb lett az íze, de így is nagyon kiváló lett. Érdemes kipróbálni. A savanyú pepperónit kicsit megpirítottam kevés olajban, és így tettem bele. Nagyon kiváló lett az íze...

Javasolom, hogy próbáld ki. by. Pukcina

Albert
Papi / Albert Wed, 2012-03-07 20:59

Köszönöm a dícséretet,örülök hogy ízlett, és köszönöm a tippet.
Sajnálom, hogy ennyire későn reagálok a leveledre, de nem voltam itthon, mert a telet az unokáímmal töltöttem Franciaországban.

Albert
Papi / Albert Sun, 2011-12-18 16:54

Köszönöm. Neked is nagyon boldog, meghitt ünnepeket kívánok.

Sanyasef
Sanyasef Sun, 2011-12-18 09:55

Ez egy remek étel, Gratulálok!
Kellemes ünnepeket kívánok.
Üdv. Sándor

569
gomba 5 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
sertéscomb 40 dkg
marha hátszín 25 dkg
sertésmáj 10 dkg
vöröshagyma 15 dkg
lecsó 15 dkg
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db