r
Nosalty Logó

Omlós sült hús tejszínes burgonyával

NS
Omlós sült hús tejszínes burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

819
Kalória
45.2g
Fehérje
44g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
516.5g
Víz
176.5g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1033 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    4654 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3330 micro
Összesen 1635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben pár percig sütjük mind a 2 oldalát.
  2. Ezután tepsibe fektetjük a húsokat, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje őke,t és dobunk melléjük egy hús- vagy zöldségleveskockát. Elkezdjük sütni.
  3. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a paprikát vékony, hosszú csíkokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. Fűszerezzük, majd abban a serpenyőben puhára pároljuk, amelyből a kivettük hús. Ha megpuhult, leöntjük a tejszín felével, és felfőzzük.
  4. Ha a hús félig megsült, akkor megfordítjuk, majd a zöldségek felét rálapátoljuk, és tovább sütjük.
  5. Később újra megfordítjuk a husikat, rápakoljuk a zöldségek másik felét is, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, hogy ki ne száradjanak, és készre sütjük.
  6. A burgonyát megpucoljuk, és 1 cm-es karikákra szeleteljük.
  7. Tepsibe halmozzuk, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Leöntjük tejszínnel és egy kis vízzel is, hogy teljesen ellepje a szeleteket a folyadék.
  8. Időnként megforgatva sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk a zöldséges-húsos ételeket. A zöldségek adottak voltak, mivel ezeket találtam a hűtőben. Nagyon szaftos és ízletes lett a végeredmény. :)  Bármilyen savanyúság tálalható hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek