Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlett friss zöldségekkel

Omlett friss zöldségekkel
Omlett friss zöldségekkel
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapozás után, kialvatlanul, és tanácstalanul álltam a konyhában a hűtőt bámulva, hogy mit kezdjek egy halom tojással és pár zöldséggel, ami nem tojásrántotta. És mivel a párom mindig csodaszépen díszített reggelikkel lep meg, így fontos szempont volt az is, hogy valami szépet készítsek neki, amíg ő alszik. Merész próbálkozás volt, mert nem tudtam, hogy sikerülni fog-e, és abban sem voltam biztos, hogy így kell csinálni, de az eredmény meglepően finom és esztétikus lett! Remélem másnak is ízleni fog.

hozzávalók / 2 adag

Töltelék

Omlett

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket kell elkészíteni. Apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és egy tálba szórjuk őket.
  2. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd a zöldségekhez adjuk, és félretesszük az így elkészült masszát.
  3. A tojásokat egyesével (külön pohárba, hogy nehogy romlott keveredjen közéjük) megtörjük, és egy magas falú tányérba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi vegetát (itt ízlés szerint csak sóval is lehet ízesíteni) és az egy tk tejfölt (ezt apumtól tanultam, hogy lágyítja a tojás ízét). A friss petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk a tojásba. Ezután felverjük az egyveleget addig, míg egynemű nem lesz.
  4. Lereszeljük a kis darabka sajtot, és félretesszük.
  5. Ha minden alapanyagot előkészítettünk, akkor kell elkezdeni a sütést. Egy palacsinta sütőbe öntünk annyi olajat, hogy mindenhova jusson. (Akinek van, használja nyugodtan a lúdtollat a szétkenegetésre, mint a palacsintánál, így nem kell olyan sok olajat használni.) Bekapcsoljuk alatta a platnit közepesnél egy picit kisebb lángra (9-es fokozatú villanysütőn hármason csináltam), és megvárjuk míg az olaj felmelegszik (tesztképpen belecsepegtettem a tojásból), amikor már elég forró, beleöntjük a tojásos keverék felét, és szétterítjük ugyanúgy, mint a palacsintát. Mivel ezt nem lehet megforgatni, így a sütéshez fogunk egy megfelelő méretű fedőt, és rátesszük a serpenyőre. Mikor már látszik rajta, hogy a felső fele is megszilárdult, egy vékony fakanállal alánézünk, hogy mennyire pirult meg az alja. (Ízlés szerint lehet kevésbé és jobban pirítani, én olyan közepesen barnásra csináltam az elsőt.) Ha már megfelelő, csak ki kell az egészet csúsztatni egy nagytányérra. Ekkor a palacsintasütőt félretesszük, hogy ne égjen el az olaj, és gyorsan megtöltjük az első omlettet. Először meg kell szórni a sajt egynegyedével, majd mehet bele a töltelék fele a közepétől az egyik széle fele. Utána szépen fel kell hajtani azt a felét, amelyiken nincsen töltelék, és megszórjuk sajttal a tetejét. Ezzel kész is. Én felvágottas kenyérrel, friss zöldségekkel tálaltam. A második omlett sütésénél csak arra kell figyelni, hogy az olaj kellőképpen felmelegedjen újra, mielőtt a tojást beletesszük. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mixtrio

Mióta szakács: 2014.05.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges omlett, töltött omlett, paradicsommal töltött omlett, zöldséges tojáslepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

322
tejföl 3 ek
paradicsom 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
fokhagymapor 1 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
kapor 2 tk
0 ízlés szerint
tojás 4 db
sajt 5 dkg
petrezselyem 1 szál
tejföl 1 ek