Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz rizssaláta

Olasz rizssaláta
Olasz rizssaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs maradék főtt rizsünk, főzzünk a szokott módon kb. 80 g rizst.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra, az olívabogyót négybe vágjuk. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A mozzarella golyókat leszűrjük, papírtörlővel szárazra itatjuk.
  2. Az ecetet elkeverjük sóval, borssal, cukorral és az apróra vágott bazsalikommal, majd hozzákeverjük az olajat.
  3. A még meleg rizshez adjuk az aszalt paradicsomot, olívabogyót, a mozzarellát, meglocsoljuk a dresszinggel, összekeverjük, és kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  4. A koktélparadicsomot megmossuk, kettévágjuk. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük. Mindkettőt a salátához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos rizssaláta, rizssaláta mozzarellával és olajbogyóval, rukkolás-paradicsomos rizssaláta, zöldséges rizssaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1453
rizs 240 g
szárított paradicsom 25 g
fekete olajbogyó 30 g
mozzarella 80 g
bazsalikom 5 levél
fehér balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 3 ek
koktélparadicsom 10 dkg
rukkola 50 g