Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paszternák saláta

Paszternák saláta
Paszternák saláta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paszternákról a Tudatos Vásárló oldalon és itt:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Pasztin%C3%A1k lehet bővebben olvasni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sonka kockákkal kínálhatjuk, de bármihez tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paszternákot megtisztítjuk, megmossuk, karikára szeleteljük.
  2. Enyhén sózott, citromos vízben nem túl puhára főzzük, leöntjük rola a levet, hagyjuk kihűlni.
  3. Az ecetből, cukorból, sóból, őrölt borsból és olívaolajból salátalevet készítünk.
  4. Beletesszük a kihűlt paszternákot, és egy órán át állni hagyjuk.
  5. A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk, és tálalás előtt a salátára szórjuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pasztináksaláta, ecetes saláta pasztinákkal, szezámmagos paszternák saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
pasztinák 1 kg
olívaolaj 2 ek
almaecet 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
szezámmag 2 ek