r
Nosalty Logó

Olasz rakott bab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Olasz rakott bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rakott babhoz

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rakott babhoz

Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rakott babhoz

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    4606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    6766 micro
Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2545 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A rakott babhoz

Elkészítés

A rakott babhoz

  1. A zöldbabot ha fagyasztott, várjuk meg, ameddig felolvad, vagy segítsünk neki egy gyors, meleg vizes fürdővel. Ha friss, akkor pucolás után pár percig blansírozzuk, tehát dobjuk forrásban lévő vízbe, majd hideg vízbe.
  2. Késes apróba forgassuk át a tisztított petrezselymet, akár a frissebb szárrészekkel együtt, plusz az újhagymát.
  3. Aztán dobjuk mellé a száraz kenyeret daráljuk ezzel is, de használhatunk korábban készített, lehetőleg teljeskiőrésű vagy rozskenyérből készült morzsát is.
  4. Dobjunk bele kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot, reszelt parmezán vagy grana padanot, pár kanál olívaolajat, ha a szárított paradicsom olívaolajban eltett, akkor ebből is önthetünk, csak utána fűszerezzük sóval, borssal és opcionálisan egy pici chilivel.
  5. Ezután olajozzunk ki egy sütőformát, és rétegezzük a babot a morzsával.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Kínálhatjuk sültek mellé vagy ehetjük magában. Ha nem sütjük túl, egyáltalán nem lesz száraz. Pirítsunk mellé külön bacon vagy sonkakockákat, ezzel szórjuk meg húsimádóknak. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x24x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7145
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 04.

Ajánló

Magában vagy szelet hús, hal mellé köretnek nagyszerű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a házasság izgalmas olasz módra, hanem a zöldbab is, nézd meg ezt a nagyszerű, ízből ötös receptet!

Hozzávalók

A rakott babhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...