r
Nosalty Logó

Rakott gomba bulgurral

Pogácsa
Rakott gomba bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
20.5g
Fehérje
38.8g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
285.1g
Víz
184.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    855.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben sóval, babérlevéllel fedő alatt lassú tűzön megfőzzük.
  2. A gombát a szennyeződésektől megtisztítjuk, nagyobb darabokra aprítjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk.
  4. A gombát erős tűzön megpirítjuk, ne pároljuk! Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  5. A tejszínbe belekeverjük a tojást, a reszelt sajt felét, sót, frissen őrölt borsot.
  6. Egy sütőtál alján elterítjük a megfőtt bulgurt, eligazgatjuk rajta a pirított gombát. Ráöntjük egyenletesen eloszlatva a tejszínt, majd a sűrű tejfölt elkenjük a tetején. Erre szórjuk a sajt másik felét.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, összesütjük, a végén kicsit megpirítjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a rakott egytál ételeket.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...