r
Nosalty Logó

Rakott gomba bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott gomba bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben sóval, babérlevéllel fedő alatt lassú tűzön megfőzzük.
  2. A gombát a szennyeződésektől megtisztítjuk, nagyobb darabokra aprítjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk.
  4. A gombát erős tűzön megpirítjuk, ne pároljuk! Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  5. A tejszínbe belekeverjük a tojást, a reszelt sajt felét, sót, frissen őrölt borsot.
  6. Egy sütőtál alján elterítjük a megfőtt bulgurt, eligazgatjuk rajta a pirított gombát. Ráöntjük egyenletesen eloszlatva a tejszínt, majd a sűrű tejfölt elkenjük a tetején. Erre szórjuk a sajt másik felét.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, összesütjük, a végén kicsit megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 270
  • Össznézettség: 751
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott gomba bulgurral
Pogácsa 383 recept

Szeretjük a rakott egytál ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek