r
Nosalty Logó

Olasz fűszeres pizza tej- és gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz fűszeres pizza tej- és gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 883 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 3528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 141 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5548.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    4556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    295 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 883 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22192.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    18223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    5122 micro
  • β-crypt
    1180 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3326 micro
Összesen 3528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    2764 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Az összes hozzávalóból egy sima tésztát gyúrunk. Majd pihentjük 1/2 órát a hűtőben (én folpackba csomagolom). Ezalatt elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón összezúzzuk. (Nem dinsztelem meg, mert a sütésnél úgy is megpuhul.)
  2. Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószhoz a hagymákat, az oregánót és a bazsalikomot. Jól összekeverjük.

Feltét

  1. A kápia paprikákat felkockázzuk, a lilahagymákat felkarikázzuk, és egy kis lyukú reszelőn lereszeljük a növényi sajtot.
  2. Az idő leteltével kivesszük a tésztánkat, és a kókuszzsírral kikent tepsibe kinyújtjuk. A tészta széleit hajtsuk fel (így nem folyik le a paradicsomszószunk), és szurkáljuk meg villával.
  3. Majd melegítsük elő a sütőt (alul-felül sütés) 200 fokra. Amíg a sütő eléri a kívánt hőfokot, addig rárakjuk a feltéteket.
  4. Egyenletesen elosztjuk a szószt egy spatula segítségével, majd rátesszük a csirkemell sonkát, a csemegekukoricát, a felkockázott kápia paprikákat, a felkarikázott lilahagymákat és a reszelt növényi sajtot.
  5. 20-25 percig sütjük. Ha már kellően langyos, szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1706
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a pizzákat. Egy gyúrt tészta alapreceptet alakítottam át. Gyorsan elkészíthető és kiadós étel. A feltét alapanyagait mindig változtatom kedvem szerint.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csak most talaltam ra az oldaladra, de akarmelyik receptet nyitottam meg, mindegyiknel ugy erzem, hogy maris kedvencemme valt. Peldaul ez is: tokeletes. A feltetnel kihagyom a hust, de nagyon tetszik, hogy egyszeru a pizzateszta (nem kelt teszta), es az alapanyagokbol itelve, a paradicsomszosz is tipikusan az a "nem birod abbahagyni" izvilag lehet. A muffin receptek is nagyon jok

Törölt felhasználó

Kedves Koni08! Nagyon szépen köszönöm elismer? szavaidat, ez nagyon kedves! És annak kimondottam örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Nem használok "m?" alapanyagokat, próbálok minél egészségesebben sütni-f?zni. Nekem is ez a pizzatészta vált be a legjobban, ezt szeretjük. Annyi van, hogy a h?t?ben pihentetés fél óra, javítottam is a leírásban. Ha esetleg elkészíted a receptet, kérlek írd meg, hogy sikerült. Ha bármilyen kérdésed van szívesen állok rendelkezésedre. Mégegyszer köszönöm. Adrienn

Hozzávalók

Pizzatészta

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.