Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz esküvői leves

Olasz esküvői leves
Olasz esküvői leves
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató, vitamin- és rostdús leves. Egyes receptek édesköményt vagy zellert is tartalmaznak, mások spenót helyett fodros kelt vagy káposztát használnak. Tésztát is főzhetünk bele. Reszelt parmezánt keverhetünk a fasírtgolyókba, vagy a leves tetejére hinthetjük a sajtot.

hozzávalók / 4 adag

Fasírtgolyók

Spenótleves

ajánlat

A fasírtgolyókat serpenyőben vagy sütőben újramelegíthetjük, ha szükséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírtgolyók

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A darált pulykahúst összegyúrjuk a zabliszttel, sóval és tojással.
  3. 16 nagyjából golflabda nagyságú golyót formálunk belőle, és fél óra alatt kisütjük.

Spenótleves

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottát.
  2. A sárgarépát felkockázzuk, és a salottához keverjük.
  3. Felöntjük forró vízzel, és beledobjuk a leveskockát.
  4. A spenótleveleket megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és a levesbe keverjük.
  5. A bazsalikomleveleket is felkockázzuk, a spenóthoz adjuk.
  6. A fokhagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, a levesbe ejtjük.
  7. Közepes tűzön felforraljuk, és csak gyöngyözve, 20 perc alatt puhára főzzünk mindent.
  8. 4 személyre tálaljuk, mindegyik levesestálba 4 fasírtgolyót helyezünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 972
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócleves, spenótleves húsgombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
darált pulykahús 0.5 kg
zabliszt 6 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek
salottahagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
víz 16 dl
leveskocka 1 db
spenót 20 dkg
bazsalikom 2 ek
fokhagyma 1 gerezd