Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi kacsahúsos gombócleves

Bakonyi kacsahúsos gombócleves
Bakonyi kacsahúsos gombócleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombát szeretjük, a kacsahús is finom, a kettő együtt? Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!!!

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Galuskához

ajánlat

Tipp: Ha van otthon pecsenyemájunk, kb 20 dekányit apró kockára vágva beletehetünk, amikor a gombát pirítjuk, akkor adjuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontból kb 1,6 l vízben sóval, ételízesítővel alaplevet főzünk, lefedve kis lángon kb 50 perc alatt, majd leszűrjük.
  2. A húst ledaráljuk 1 szelet kenyérrel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymet, kevés étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojás felvert habját. Végül vizes kézzel apró gombócokat formálunk, kb 16 db lesz.
  3. A leszűrt alaplevet felforraljuk, majd a gombócokat 8-10 percig főzzük benne.
  4. Közben a finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nem túl vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, és további 3 percig kevergetjük, majd az apró kockára vágott paradicsommal jól átforgatjuk.
  5. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük a húsgombócos levesalappal, és felforraljuk.
  6. A tejfölt 1/2 dl hideg vízzel és 1 ek liszttel simára keverjük, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Ezzel sűrítjük a levest, majd paprikakrémmel ízesítjük.
  7. A galuskához valókat néhány evőkanál vízzel összedolgozzuk, majd a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük. Ha szükséges, után ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
461 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahúsos gombócos leves, gombócos gombaleves, kacsahúsos gombócleves gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
levescsont 0.5 kg
kacsahús 30 dkg
kenyér 1 szelet
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 40 dkg
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 4 ek