r
Nosalty Logó

Nyulas slambuc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nyulas slambuc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 18166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    843.3 g

Zsír

  • Összesen
    396.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20974.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    2663 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    149 mg
  • Magnézium
    2364 mg
  • Foszfor
    11102 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2744.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    2973.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    408 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8688 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 18166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés olajon a bográcsban zsírjárasütjük.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és szalonnás olajban üvegesre pároljuk.
  3. Megszórjuk kb. 3 evőkanál piros por paprikával, egyszer megkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár vízzel.
  4. A nyúlhúst feldaraboljuk kisebb darabokra, és beletesszük a pörkölt alapba.
  5. Hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot, paprikát, gombát, kolbászt.
  6. Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fél tubus gulyáskrémet , és 2 gerezd összetört fokhagymát, majd vízzel felengedjük addig, amíg ellepi, és kb. 40 percig főzzük.
  7. Ha a nyúlhús már puha ,akkor egy sor felkarikázott burgonyátrakunk, majd egy sor laskára tört lebbencs tésztát, rászórjuk a tarhonyát, majd a tetejére újra egy sor felkarikázott burgonya kerül.
  8. Ráöntünk csak annyi vizet ami ellepi, rászórunk egy kis majorannát.
  9. Még 20 percig lefedve kis tűzön főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8919
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Tejfölt a tetejére ,savanyúságnak céklát és hideg sörrel + friss kenyérrel kínálva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép tavaszi napon elhatároztuk, hogy valamit kéne bográcsolni. Slambucot már egyszer ettünk vendégségben egy frissen vágott házi nyuszival megspékelve egy kicsit még a pásztortarhonyából is hozzágondolva, elkészítettük a párommal koóperációban a finom egytálételt. Ez lett a nyúlcipős slambuc. A magyar vizslánk, mikor elkészült az étel, a bogrács iránt intenzív érdeklődést tanúsított. Szerinte jól sikerült , az orrát az étel illatának irányában tartotta, és a száját egyfolytában nyalogatta. Ezzel nyitottuk meg a kinti főzőcskézős szezont. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek