Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyulas slambuc

Nyulas slambuc
Nyulas slambuc
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép tavaszi napon elhatároztuk, hogy valamit kéne bográcsolni. Slambucot már egyszer ettünk vendégségben egy frissen vágott házi nyuszival megspékelve egy kicsit még a pásztortarhonyából is hozzágondolva, elkészítettük a párommal koóperációban a finom egytálételt. Ez lett a nyúlcipős slambuc. A magyar vizslánk, mikor elkészült az étel, a bogrács iránt intenzív érdeklődést tanúsított. Szerinte jól sikerült , az orrát az étel illatának irányában tartotta, és a száját egyfolytában nyalogatta. Ezzel nyitottuk meg a kinti főzőcskézős szezont. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tejfölt a tetejére ,savanyúságnak céklát és hideg sörrel + friss kenyérrel kínálva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés olajon a bográcsban zsírjára sütjük.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és szalonnás olajban üvegesre pároljuk.
  3. Megszórjuk kb. 3 evőkanál piros por paprikával, egyszer megkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár vízzel.
  4. A nyúlhúst feldaraboljuk kisebb darabokra, és beletesszük a pörkölt alapba.
  5. Hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot, paprikát, gombát, kolbászt.
  6. Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fél tubus gulyáskrémet , és 2 gerezd összetört fokhagymát, majd vízzel felengedjük addig, amíg ellepi, és kb. 40 percig főzzük.
  7. Ha a nyúlhús már puha ,akkor egy sor felkarikázott burgonyát rakunk, majd egy sor laskára tört lebbencs tésztát, rászórjuk a tarhonyát, majd a tetejére újra egy sor felkarikázott burgonya kerül.
  8. Ráöntünk csak annyi vizet ami ellepi, rászórunk egy kis majorannát.
  9. Még 20 percig lefedve kis tűzön főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 755
elküldve: 6
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nyúlcipős slambuc, nyulas öhöm, juhászok kedvence nyúllal, slambuc nyúlhússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1516
nyúlhús 1.5 kg
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 1 db
gomba 100 dkg
paradicsom 1 db
paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tészta 250 dkg
tarhonya 100 dkg
kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 80 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint