r
Nosalty Logó

Slambuc 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tábori József
Slambuc 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8140 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    364.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5481.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    646 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    890 mg
  • Foszfor
    3175 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2600 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 8140 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockára vágjuk, és vasbográcsban zsírjára sütjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd rárakjuk a kisült szalonna zsírjára.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira lepje el a krumplit.
  4. Közepes tűzön, félpuhára főzzük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, majd beletesszük az összetördelt tésztát. Nem szabad összekeverni, csak ha véletlen kiér a vízből, akkor belenyomjuk!
  6. Addig főzzük lassú tűzön, amíg teljesen elfővi a levét, közben nem szabad keverni, csak rázogatni.
  7. Ha kész, vegyük le a tűzről, és vaskanállal keverjük jól össze.
  8. Közben rakjuk meg alaposan a tüzet, mert a továbbiakban folyamatosan nagy tűzre lesz szükség!!
  9. Akasszuk vissza a bográcsot a tűz fölé, és hagyjuk, hogy egy kicsit odakapja, majd hirtelen mozdulattal fordítsuk át az egészet.
  10. Ezt ismételjük addig, amíg az egész étel egy kicsit megsül, és pergős lesz. Néha a kanállal keverjük át.
  11. Közben ügyeljünk a tűzre, hogy jó nagy lángunk legyen. Apósom szerint legalább 32-szer kell átfordítani, de attól függ, ki mennyire türelmes, és mennyire akarja megsütni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 42080
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Ajánló

Ha a szalonna egy kicsit avas, még pikánsabb az egész. Frissen, melegen tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Slambuc 2.
Tábori József 18 recept

Apósomtól tanultam ezt a receptet, Ő legtöbbször ráhagyta a forgatást, mondván; "Jól van ez már fiam". Csak jól bejáratott bográcsban lehet elkészíteni, mert máskülönben leég, bármennyire is figyelünk rá!! Nagyon tartalmas étel, családi-baráti összejövetelkor bátran lehet próbálkozni vele. Máskülönben az is kiderül, ki a legény a gáton, mert tényleg nehéz elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.