Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyers gazpacho

Nyers gazpacho
Nyers gazpacho
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyers zöldségek tartalmazzák a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Emellett gluténmentesen akartam készíteni. Persze, ha van nyers vagy gluténmentes kenyerünk, abból krutonokat dobhatunk rá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nyári hőségben kitűnő hűsítő és vitaminbomba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat feldaraboljuk, felét összeturmixoljuk. Belekeverjük a meghámozott, felkockázott uborka felét. Újra turmixoljuk. Belekeverjük az összepasszírozott fokhagymát.
  2. Egy kancsóba vagy közepes főzőedénybe öntjük.
  3. A maradék paradicsomot és uborkát is pürésítjük. A felkockázott lilahagymával is összepürésítjük. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és bazsalikomleveleket, és turmixoljuk. Belekeverjük az olajat, vörösborecetet, sót, borsot.
  4. Hozzáadjuk az első adag turmixhoz, és összekeverjük. Megkóstoljuk, és sót, borsot adhatunk még hozzá.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  6. A leves sűrű és kissé darabos. A fokhagyma íze erősebbé válik pár óra elteltével. Napokig tárolható a hűtőben folpackkal letakarva.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 156
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, zöldségleves, hideg zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

90
paradicsom 700 g
pritaminpaprika 1 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
lila hagyma 0.5 közepes db
bazsalikom 2 g
olívaolaj 2 ek
vörösborecet 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint