r
Nosalty Logó

Rosolli-finn céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Rosolli-finn céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1120 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6532 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 279 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5142.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    3550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1643.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    26128 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3373 micro
Összesen 1120 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát 1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, köménymagos, szegfűborsos, ecetes vízben puhára főzzük, ha megfőtt kihűtjük.
  2. A burgonyát a sárgarépával szintén megfőzzük, de inkább félkeményre, szintén kihűtjük.
  3. A csemegeuborkát, az almát és a vöröshagymát apró darabokra szeleteljük.
  4. Az összeaprított zöldségeket egy salátás tálban összekeverjük és sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával, ecettel, tejszínnel és cukorral ízesítjük.
  5. Fogyasztás előtt a salátánkat érdemes egy fél napot a hűtőben érlelni, így még finomabb lesz az íze.
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13687
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Én azt ajánlom, mi magyarok ne csak karácsonykor fogyasszuk ezt a kiváló salátát, hanem az év bármely szakában. Frissen sült húsokhoz, és rántott szeletekhez is remekül passzol.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rosolli-finn céklasaláta
Auringonkukka 61 recept

Minden finn karácsonyi asztalán megtalálható a rosolli, aminek fogyasztása óriási tradíció. A karácsonyi sonkához tálalják fel sok más finomsággal együtt.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Idén kipróbáljuk :-) Nagyon tetszik :-)

Törölt felhasználó

ez naaagyon finom:) koszi a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.