r
Nosalty Logó

Nyári zöldségfasírozott újburgonyával, tejszínes öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Nyári zöldségfasírozott újburgonyával, tejszínes öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldségfasírt + krumpli

Öntet

Összesen 671 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldségfasírt + krumpli

Öntet

Összesen 2686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldségfasírt + krumpli

Öntet

Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 671 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    6435 micro
Összesen 2686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Zöldségfasírt + krumpli

Öntet

Elkészítés

Zöldségfasírt + krumpli

  1. A cukkinit meghámozzuk, legyaluljuk, kb. 10 percet állni hagyjuk.
  2. A levéből kinyomkodott cukkinihez adjuk a felaprított, megpucolt gombát, újhagymát zöldjével együtt, zabpelyhet és a többi hozzávalót.
  3. Kicsi golyókat formázunk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük a megpucolt, kisebb újburgonyával együtt. Sütjük kb. 40 percig.

Öntet

  1. Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük a sajt kivételével. Leöntjük vele a burgonyás golyókat, visszatesszük sülni kb. 10 percig.
  2. Megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 161
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári zöldségfasírozott újburgonyával, tejszínes öntettel
Salamon Csilla 1188 recept

Hozzávalók

Zöldségfasírt + krumpli

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?