Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás torta Nyuszikutya konyhájából

Nutellás torta Nyuszikutya konyhájából
Nutellás torta Nyuszikutya konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nagyon szereti a nutellát. A tortakrém receptjét egy kolléganőmtől kaptam évekkel ezelőtt. Azóta ez a torta a családi kedvenc. Nutella imádóknak ajánlom! A krém nagyon egyszerű, bármibe felhasználható, kicsit lágyítja a nutella töménységét. A torta párom születésnapjára készült. Nagyon kevés időm volt az előkészületre, de szerettem volna egyedi tortát készíteni. Az interneten láttam hasonló díszítéseket, így alkottam ezt a tortát. Összességében így nagyon édes a cukorkákkal, alapesetben a krémmel illetve tejszínnel, tetszés szerint díszíthető.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírt teszünk a 25 cm átmérőjű tortaforma aljába, és megsütjük.
  5. A tésztát 3 lapba vágjuk.

A krémhez

  1. A nutellát összeverjük a mascarponéval.
  2. A tejszínt habbá verjük, miközben hozzáadjuk a zselatinfixet.
  3. Összeállítjuk a tortát.
  4. Az alsó lapra rákenjük a nutellás krém felét. A második lapra rákenjük a tejszínt. Rátesszük a harmadik lapot.
  5. Tetejét, oldalát bevonjuk a maradék nutellás krémmel.
  6. Rolettivel, csokis keksz drazséval, illetve cukorkákkal, tetszés szerint díszítjük.
  7. Díszíthetjük a nutellás krémmel, illetve tejszínhabbal, a cukorkákat elhagyva. Ebben az esetben kicsit több krémet és tejszínt készítsünk!
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 59 681
elküldve: 11
receptkönyvben: 243
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nutellakrémes torta, mascarponés nutella torta, tejszínes-mascarponés nutella torta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibianyuka
bibianyuka Fri, 2015-09-25 16:07

Kislányom születésnapjára készítettem el, nagyon finom lett. Valamiért nem kelt meg annyira, így csak 2 fele tudtam vágni. Sütöttem közé egy fehér piskótát, tojásfehérjéből, így lett meg a 3 réteg. Köszönöm a receptet! :)

csizmi
csizmi Thu, 2015-09-10 12:01

Nyuszikutya, segítséget szeretnék kérni. Kell-e a habot ízesíteni? Miért fontos, hogy állati eredetű habtejszínt használjunk? Másmilyen az állaga?

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Fri, 2015-09-11 12:17

Kedves Csizmi!
Nem szoktam a tejszínhez cukrot adni, mert a nutellás krém így is elég édes. Nagyon tömény lenne ha a hab is édes lenne. Én szeretem az állati eredetű tejszínt, (Parmalat, v oké habtejszínt használok általában) a növényi tejszínt nem szeretem, de ízlés kérdése. Állagban nem tudom különbözik-e mert csak ettem növényi tejszínnel készült sütit, de nem készítettem. Üdv: Yvette

486
tojás 6 db
cukor 12 ek
víz 6 ek
finomliszt 10 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 4 ek
cukrozatlan kakaópor 4 púpozott ek
nutella 40 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 250 ml
zselatinfix 0.5 csomag