Nosalty Logó

Nudli bolognai szósszal csőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Nudli bolognai szósszal csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 1386 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2377.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1386 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Beletesszük a lisztet, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük. Beleütjük a tojást, és a zsírral, valamint a reszelt sajttal összegyúrjuk.
  3. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, amikből kb. fél centis darabkákat vágunk, kissé megsodorjuk, és villával megnyomjuk, csak a minta kedvéért.
  4. Sós vizet forralunk, a nudlikat beletesszük főni, s amint feljöttek a víz tetejére, már szedjük is ki meleg olajra, ahol megpirítjuk, de csak annyira, hogy egy kis enyhe színt kapjon.
  5. A nudli felét tepsibe tesszük, ráöntjük a szósz felét, erre jön a nudli másik fele, és rá a maradék szósz.
  6. Az olajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és beterítjük vele a rétegezett nudlit.
  7. Sajtot reszelünk rá bőven, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3627
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Ajánló

Munkahelyre -ebédnek elvinni- másnapra is remek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Nudli kicsit másképpen. Sósan. 

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.