Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós nudli lekvárral

Diós nudli lekvárral
Diós nudli lekvárral
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, könnyű, és nem utolsósorban nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk.
  2. Egy krumplinyomóval (vagy villával) széttörjük, hozzáadjuk a 3 dkg vajat, a réteslisztet és egy kevés sót.
  3. Alaposan összedolgozzuk, és egy bucit formálunk a tésztából, amit 4 egyenlő részre vágunk.
  4. A tészta negyedét kézzel hengerré sodorjuk, majd kb. 5 centis rudakra szeljük. (Az arányok változtathatóak.)
  5. Egy edényben vizet forralunk, és a forrásban lévő, sós vízbe engedjük a nudlikat. Néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
  6. A maradék vajon a zsemlemorzsát és a diót megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a nudlikat.
  7. Porcukorral, fahéjjal megszórjuk, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 30 232
elküldve: 2
receptkönyvben: 174
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

buci nudli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

552
burgonya 50 dkg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
rétesliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg
dió 1 marék
lekvár/ dzsem 4 ek