Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplinudli

Krumplinudli
Krumplinudli
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymama békebeli nudlija.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A Vilmos lekvárral eszi, én tejföllel vagy valami jó mártással, ha van éppen. Akár hússal.
Zsemlemorzsa nélkül, csak vajon forgatva úgy hívjuk: gnocchi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már jól gyúrható tésztát kapjunk (a krumpli minősége határozza meg a liszt mennyiségét).
  3. Deszkán centi vastag lapot nyújtunk belőle, amelyet 5 cm széles csíkokra vágunk.
  4. A csíkokból centi vastag szeleteket, majd a szeleteket a tenyerünkkel a lisztes deszkán magunktól elgörgetjük, így keletkezik a nudliforma.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük (míg feljön a víz tetejére).
  6. Vajon pirított zsemlemorzsára szedjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 165 539
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 600
elkészítve: 75/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bucinudli, nudli, burgonyás nudli, angyalbögyörő

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elisabeth
Elisabeth Sun, 2016-07-17 15:27

Kedves Ildikó!

Szívből köszönöm ezt a receptet, szerintem ennyire még nem örültem receptnek :D
A "krumplistészták" a legnagyobb konyhai mumusaim voltak, a nudlitól a szilvásgombócig, az összes... Ragadnak, hamar lágyulnak, gyorsan kell velük dolgozni, kész konyhai rémálom... Persze a férjem meg imádja, és sosem kapott - eddig. A recepted tökéletes, mind ízre, mind állagra, könnyű vele dolgozni! Ezentúl akár hetente kaphatnak nudlit... :D
Köszönöm!
Judit

erzsike1965
erzsike1965 Sun, 2016-01-31 15:11

Kedves Ildikó!Nagyon jó a recept ,ma elkészitettem,el is fogyott egy-kettö!

rcskvm
rcskvm Thu, 2015-06-25 13:46

Hát ez szuperjó lett! Életem első nudlija.. :-) Nekem jóval több lisztet vett fel, de így is finom puha lett!

Keti27
Keti27 / Keti27 Wed, 2015-04-29 14:40

Imádom! zsemlemorzsában megforgatva cukros fahéjjal esszük. mi svábul "schupfnudlinak" hívjuk :))
a mama a krumpli főzőlevét mindig felfogta, ebbe néhány félretett nudlit belefőzött, tejfölt adott hozzá: így készül a "schupfnudli levest" :) ajánlom mindenkinek!

molnaniko
molnaniko Sat, 2014-09-20 12:43

Csatlakozom az előttem szólókhoz, tökéletes állagú nudlik lettek, tényleg jó a recept. Nekem nem volt rétes lisztem, így egy evőkanál búzadarát tettem még bele. A formázást úgy csináltam, hogy nem sodortam ki, hanem, hosszú, vékony kígyókat sodortam belőle lisztezett deszkán, és késsel feldaraboltam. A zsemlyemorzsából azonban a 2 dkg-ot nagyon kevésnek találtam nekem kb. 10 dkg kellett hozzá. Köszönöm a receptet!

Csillogós
Csillogós Mon, 2014-04-21 19:01

Nagyon jó recept.Életem első nudlija ez alapján készült( igaz,csak egy tojást tettem bele),és csak ajánlani tudom mindenkinek! Betartottam a 15 dkg réteslisztet(illetve itt nem lehet kapni,így liszt és búzadara keverékével tudtam helyettesíteni),és csak a deszka lisztezéshez szórtam még,de ugyebár azt nem gyúrtam bele! Könnyű,puha-szinte habos- nudlik lettek,szinte másodpercek alatt a forróvíz tetején úsztak.Mákkal ettük.Imádom.Köszönöm a receptet!

kriszi3000
kriszi3000 Fri, 2014-04-11 19:37

Nagyon finom, könnyű nudli!
Már másodszor készítettem el, de nem gyúrtam ( nekem egy kicsit ragadt és nem akartam sokkal több lisztet hozzátenni) hanem téptem a tésztából kis gömböcöket és a tenyeremen gömbölygettem nudlivá.
Köszönjük a jó receptet!

rebtom
rebtom Wed, 2013-07-17 11:29

A kedvencem. Minden maradék krumpliból ezt csinálom. Ha heti 3x ezt csinálnék a gyerekek azt nagyon bírnák. Szóval köszönöm. Nagyon fincsi! :)

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2012-11-15 14:41

Kedves Ildikó!
Sosem szerettem a nudlit. A fiam azonban úgy jött haza az oviból, hogy szeretné, ha csinálnék, mert nagyon finom mákos nudlit kaptak, mézzel leöntve. Ki is néztem a receptedet, kb 2 hete, de húztam-halasztottam...máig. 30 dkg lisztnél kicsit elkezdtem aggódni, hogy ez sosem lesz gyúrható tészta az én krumplimból..de kár volt.:)
A sodorgatásnál a végén egyre nagyobb nudlijaim lettek ugyan, de a végeredmény az valami nagyon finom, nagyon jó állagú nudli lett! Csináltam morzsásat és mákosat is. Ezek után biztos, hogy sűrűn fogok készíteni nudlit is, és gnocchiként már jövő héten letesztelem.
Örök hála a receptért!:)

cupák
cupák / cupák Sun, 2011-09-11 09:33

errefelé ezt pucutésztának hívják :))) mondjuk egy olyan vidéken, ahol a sütemény, (készen!!!) is csak tészta ez nem csoda :DDD

Reneee
Reneee / Reneee Wed, 2011-08-17 10:57

Életem első nudliját készítettem és isteni lett! Ez a recept tökéletes, kicsit több lisztet vett fel, de hát krumpli függő a dolog! Nem főtt szét de nem is beton kemény... Pont jó! :)
Köszönöm ezt a tökéletes receptet! :)

tkjulcsi
tkjulcsi Fri, 2011-05-13 21:07

Középső fiam,Zalán nudlit kért,szétnéztem a nosaltyn,a beküldője iránti bizalom miatt ezt a receptet választottam.Nem bántam meg!Kicsi fiam,Gellért ezt mondta:-Anya,te egy zeni vagy!/a zs még nem igazán megy/Zalán 2x kért,megdicsérte az ízét és a külalakot is.Levente nagyfiam szótlanul eltűnt egy nagy adaggal a számítógép mellé.Mi zsemlemorzsában megforgatva,cukorral megszórva,cukros tejföllel lecsöpögtetve ettük.Köszönöm!

RMelinda
RMelinda Sun, 2011-01-23 13:04

Ma ezt keszitettuk kislanyom segitsegevel.
Igaz,a formaja nem hasonlit,gyermekem sodorta:),de az ize nagyon finom!
Mivel eleg sok lett,elfeleztuk es cukros dioval illetve cukros-meggyes ma'kkal izesitettuk.
Koszonom a receptet!
Melinda

borzaska26
borzaska26 Mon, 2010-08-30 13:19

Nagyon nagyon finom lett!Nem gondoltam volna,hogy nekem is ilyen könnyen sikerülhet !! Köszönöm mégegyszer!

borzaska26
borzaska26 Thu, 2010-08-26 15:12

Kedves Ildikó!Nemrég regisztráltam,de nem bántam meg ,sőőőt!! Nagyon jók a receptjei,köszönöm hogy megosztja velünk!A krumpli már fő,alig várom a végeredményt,amiről később természetesen beszámolok.Üdv.Borzaska

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2009-08-13 00:59

Azt elhiszem, Husika! Én is sósan eszem + a gnocchit többnyire sós, akár sonkás/szalonnás szósszal eszik az olaszok.
Kérjük meg Petrát, hogy az 'angyalbögyörő' nevet tegye fel az egyéb elnevezések közé.
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-08-12 17:26

 Udv,Ildiko!Mivel en jobban szeretem sosan enni az angyalbogyorot(bocsi,de igy is hivjuk!) inkabb vagy sult baconnel,vagy sonkaval keverem ossze es savanyusagal nagyon fincsi!

333
burgonya 60 dkg
tojás 2 db
rétesliszt 15 dkg
1 csipet
vaj 3 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg