Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuktában főtt sós hús

Kuktában főtt sós hús
Kuktában főtt sós hús
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsorát akartam készíteni így, mivel én szeretem a kuktát használni (ahol csak tudom használom), ez volt a leggyorsabb megoldás. És hogy minden egybe készüljön el, ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sós hús
  • kb 1 kg krumpli (6 db ökölnyi nagyságú) meghámozva, egészben
  • 1 db babérlevél
  • 5 szem egész bors
  • 3 szem szegfűbors
  • 1-2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
  • 1 közepes fej hagyma, megtisztítva
  • annyi víz, hogy ellepje

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, fűszereket és a krumplit belerakjuk a kuktába.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lecsukjuk a tetejével és felforraljuk (amíg nem kezd sípolni, vagy gőz jön belőle). Lejjebb vesszük a hőt alatta és 20 percig főzzük.
  3. Leoltjuk alatta a lángot és hagyjuk kihűlni.
  4. Kiszedjük a húst, krumplit, és átszűrjük a levet, amiben főtt.
  5. Ha akarjuk, behabarhatjuk a hús és a krumpli mellé mártásnak. De ehetjük csak úgy, magában is.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 087
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kuktában főtt hús, főtt hús kuktában készítve, burgonyával főtt hús kuktában készítve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

denike242
denike242 Mon, 2013-02-04 22:45

Köszi szépen a gyors választ, így már értem! Szerintem füstöltből fogom kipróbálni!

denike242
denike242 Mon, 2013-02-04 19:19

Bocsi, lehet, hogy csak én nem tudom: mit takar a sós hús? Besózott husi, esetleg füstölt?

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2013-02-04 21:05

Szia denike242!
Sóban eltett hús,de ha szereted lehet füstölt húsból is készíteni.
Itt Írországban lehet csomagolt húsokat kapni,amik sóban vannak pácolva (eltéve) füstölt és nemfüstölt változatban.Ezek a fajta húsok nemnagyon alkalmasak másra csak ilyen fött húsoknak,knédlivel,krumplival vagy tésztákkal.
Maria