Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kacsa 2.

Káposztás kacsa 2.
Káposztás kacsa 2.
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem bement a baromfiüzletbe. Az eladó ajánlotta neki ezt az elkészítési módot. Ő is egy vevőtől hallotta. A férjem rögtön vett egy friss kacsát, és azonnal kipróbáltuk. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges húsokat. Ezt nagyon könnyű elkészíteni.
Csirkével is ki lehet próbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk.
  2. A mellénél a bőrt beirdaljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tepsiben a káposztát szétterítjük.
  5. Az előkészített kacsát ráfektetjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
  7. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala pirosra süljön.
  8. Burgonyapürével és a mellette sült káposztával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 227
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült kacsa savanyú káposztával, ropogós kacsasült savanyú káposzta-ágyon

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sat, 2015-02-07 22:56

Holnap en is megcsinalom ezt, es meg en sem csinaltam soha kacsat :)))

PappKata
PappKata Tue, 2011-07-26 16:02

Igen, egy kicsit savanykás lett, de nem túlzottam, hanem úgy, hogy pont jó legyen! Nyami!
Mégegyszer köszönöm ezt a finom receptet, Bogi!

PappKata
PappKata Sun, 2011-07-24 22:18

Szia Bogi!

Kepzeld, en meg sosem sutottem kacsat, ez volt az elso probalkozas, de nagyon-nagyon jol sikerult! Igaz, en nem egesz kacsabol, hanem csak combbol keszitettem, azt irdaltam be. Kivul ropogos lett, de nem szaradt ki a hus. A kaposzta meg, hmmm, mennyei!
Koszonom a receptet, biztos, hogy sokszor meg fogom csinalni!

Udv!
Kata

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-07-25 14:06

Kedves Kata!
Nagyon örülök hogy jól sikerült.A hús kicsit átvette a káposzta savanykás ízét ugye?
Szivesen!
Üdv:Bogi:o)

PappKata
PappKata Sun, 2011-07-24 15:16

Most tettem be a sutobe, nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-07-24 15:19

Kedves Kata!
Ez az első receptem amit beküldtem a Nosaltynak.:)
Biztos vagyok benne hogy ízleni fog neked.Azért majd írd meg milyen lett.
Üdv:Bogi:o)

554
kacsahús 1.5 kg
savanyú káposzta 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint