r
Nosalty Logó

Káposztás kacsa 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Káposztás kacsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 554 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 554 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12147.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    7720 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2031.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2950 micro
Összesen 2215 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk.
  2. A mellénél a bőrt beirdaljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tepsiben a káposztát szétterítjük.
  5. Az előkészített kacsát ráfektetjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
  7. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala pirosra süljön.
  8. Burgonyapürével és a mellette sült káposztával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 24942
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 17.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges húsokat. Ezt nagyon könnyű elkészíteni. Csirkével is ki lehet próbálni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem bement a baromfiüzletbe. Az eladó ajánlotta neki ezt az elkészítési módot. Ő is egy vevőtől hallotta. A férjem rögtön vett egy friss kacsát, és azonnal kipróbáltuk. Nagyon finom lett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A sütési id? a kacsa méretét?l függ?en változhat.

morrose

Most tettem be a sutobe, nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz!

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Ez az els? receptem amit beküldtem a Nosaltynak.:) Biztos vagyok benne hogy ízleni fog neked.Azért majd írd meg milyen lett. Üdv:Bogi:o)

morrose

Szia Bogi! Kepzeld, en meg sosem sutottem kacsat, ez volt az elso probalkozas, de nagyon-nagyon jol sikerult! Igaz, en nem egesz kacsabol, hanem csak combbol keszitettem, azt irdaltam be. Kivul ropogos lett, de nem szaradt ki a hus. A kaposzta meg, hmmm, mennyei! Koszonom a receptet, biztos, hogy sokszor meg fogom csinalni! Udv! Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Nagyon örülök hogy jól sikerült.A hús kicsit átvette a káposzta savanykás ízét ugye? Szivesen! Üdv:Bogi:o)

morrose

Igen, egy kicsit savanykás lett, de nem túlzottam, hanem úgy, hogy pont jó legyen! Nyami! Mégegyszer köszönöm ezt a finom receptet, Bogi!

Törölt felhasználó

Holnap en is megcsinalom ezt, es meg en sem csinaltam soha kacsat :)))

Törölt felhasználó

En raktam ra alufoliat, kb mikor vegyem le?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?