Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsatepertő házilag

Kacsatepertő házilag
Kacsatepertő házilag
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsazsír hasznosságáról már ejtettem néhány szót ezen az oldalon. Persze tudjuk, hogy a bőr fogyasztása nem túl egészséges, de nagyon finom. Fontos a mértékletesség. Ha eszerint étkezünk, egyáltalán nem cselekszünk helytelen dolgot.

hozzávalók / 5 adag

A tepertőhöz

A tálaláshoz

ajánlat

Nem tárolom sose a kacsahájat, hanem azonnal feldolgozom a fentebb leírt módon. Ha mégis várnom kell a feldolgozással, akkor a piacról megtérve, azonnal beteszem a hűtőszekrénybe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsatepertőt a kacsa bőrös hájából készítjük úgy, hogy a hájat gondosan megtisztítjuk, a tollakat, bőrcafatokat eltávolítjuk, felkockázzuk.
  2. Alapos mosás után feltesszük a tűzhelyre sülni, míg szépen megpirul, és a zsír kisül belőle.
  3. A megsült tepertőt lecsepegtetjük, a zsírt pedig bödönbe, üvegbe eltesszük.
  4. A tepertőt friss kenyérrel, retekkel, paprikával, paradicsommal, hagymával fogyaszthatjuk, vagy felhasználhatjuk tepertős pogácsa készítéséhez.
     
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 31 712
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

kacsatepertő zöldségekkel és friss kenyérrel, töpörtyű bőrös kacsahájból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berjudit
berjudit Tue, 2015-05-12 16:39

lehet ez új! de én kipróbáltam és remek lett,- a recept: 2kg .bőrős kacsa, vagy liba háj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi vöröshagyma,- amikor már a tepertő kész, kiszedem, és beleteszem a zsírba a sertés darabolt combot, és az oldalast,- ezt készre sütöm,- Már mikor a hús megpuhult.- csodálatos paprikával, hagymával,- Jó étvágyat.- kicsit hosszadalmas, de megéri.-

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2015-05-12 17:14

Nagyon jó az ötlet. Én gyakran sütök húsokat kevés kacsazsírral, mert nagyon finom ízt ad az ételnek. Köszi az ötletet, legközelebbi sütésnél kipróbálom. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2015-02-27 15:26

Én azért teszek rá, mert így láttam és szerencsére nincs tejallergiám., de köszönöm, hogy figyelmeztetsz rá.:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-11-07 22:34

És sose felejtsük el tejjel megspriccelni, ahogy a nagymama tette. Attól marad ropogós. :-)))

katakomba
katakomba Fri, 2015-02-27 12:42

Ropogós lesz (és marad) tej nélkül is, sose szoktam rárakni.
És ráadásul ha egy tejallergiás óvatlanul eszik a tejes töpörtyűből, annak rossz vége is lehet.

1930
kacsa testháj 1 kg
kenyér 5 szelet
retek 5 db
paprika 1 közepes db
paradicsom 5 db
vöröshagyma 1 közepes db