Kacsacomb alma-hagymamártásban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
250g kacsacomb727 kcal
-
83g alma39 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kacsazsír0 kcal
Összesen
788
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
750g kacsacomb2182 kcal
-
250g alma117 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
Összesen
2365
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
63.7g kacsacomb185 kcal
-
21.2g alma10 kcal
-
14.4g vöröshagyma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
Összesen
200
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
788
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 213 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 593.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
2365
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db kacsacomb
-
1 nagy db alma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.3 ek kacsazsír
Elkészítés
- A kacsacombokat meghintjük sóval és rátekerünk frissen borsot.
- Egy serpenyőben kevés kacsazsíron bőrös felével lefele elkezdjük pirítani a combokat. Amikor nagyjából kiolvadt a zsír a bőréből, megfordítjuk, és a húsos felét is átpirítjuk.
- Az almát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, nem kell túl kis kockákra. A fokhagymát szintén felkockázzuk.
- A serpenyőbe a kacsacombok köré szórjuk az alma- és hagymakockákat és a babérlevelet, felöntjük egy picike vízzel. A serpenyőt lefedve, kis lángon addig pároljuk, amíg puhának ítéljük meg a húst.
- Áttesszük egy olyan serpenyőbe, amit betehetünk a sütőbe. A visszamaradt mártás egy késes aprítóban vagy botmixerrel krémesre homogenizáljuk. A kacsacombok köré öntjük, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük a combok bőrét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1948
- Feltöltés dátuma: 2021. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
A kacsa húsa annyira ízes, hogy nem kell túlzottan elcifrázni.