r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós szelet cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Narancsos-túrós szelet cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.5 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    417 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Elkészítés

Piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy max. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, azt pedig vékonyan - egy papírtörlő segítségével - kenjük meg olajjal.
  2. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A kakaót szitáljuk össze a sütőporral és a zabliszttel.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet is és keverjük, amíg kemény hab nem lesz. A habverő fokozatát állítsuk a lehető legkisebbre, és eresszük a habba a tojások sárgáját, keverjük át.
  4. A kakaós lisztet 2-3 részletben fakanál vagy spatula segítségével, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habhoz, hogy azt a lehető legkisebb mértékben törjük össze.
  5. Az egyneművé kevert tésztát óvatosan öntsük át a sütőpapírra, simítsuk el a tetejét, és toljuk a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt megsül, de ellenőrizzük egy tűvel, mielőtt kivesszük. (Ha nem ragadt tészta a tűre szúráskor, akkor kész.) A kész piskótát borítsuk rácsra, ha már kissé meghűlt, akkor szedjük le a papírt az aljáról, és hagyjuk teljesen meghűlni.
  6. A túrókrémhez a tejet az édesítő tablettákkal és a vaníliás xilittel (vagy a vaníliarúd kikapart belsejével) tegyük fel melegedni. A tejszínízű pudingport keverjük simára a vízzel és öntsük a tejhez, főzzük sűrűre. Ha besűrűsödött, akkor állítsuk hideg vízbe, és néha átkeverve hűtsük szobahőmérsékletűre.
  7. Öntsük a kihűlt pudinghoz a túrót, és egy botmixerrel keverjük krémesre, terítsük szét a kakaós piskóta tetején, és akár hűtőbe téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A narancsos tetőhöz facsarjuk ki a narancsok levét - egy kis rost is mehet bele. Egészítsük ki a narancsok levét vízzel 6 dl-re, még hidegen keverjük el benne a pudingport, az édesítő tablettákat, a vérnarancs aromát és a zselatint is, főzzük össze őket. Kevergetve hűtsük meg kissé (kevergetve 2-3 percig) a krémet, és öntsük rá a túrós rétegre.
  9. Hagyjuk legalább 2 óráig hűtőben dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7315
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem is olyan régen olvastam egy cikket a neten, melyben jól lehúzták a régi sütirecepteket: jaffa szelet, méteres kalács, stb. Ezt a receptet egy egészséges ellensúlyozásnak szántam azoknak, akik nem hagyták magukat meggyőzni... Tápértékeit tekintve: 25 szeletre vágva, 1 szeletben: 87 kcal és 5,3 ch van.

Hozzávalók

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek