r
Nosalty Logó

Pille szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Pille szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 949 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5700 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 323 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 949 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.7 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5700 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 323 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
  2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
  3. A tésztát 4 cipóba osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 C°-on kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük.
  5. A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő.
  6. Amikor a lapok kisültek, megfőzzük a krémalapot.
  7. A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük.
  8. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  9. Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.
  10. Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.
  11. A süteményt csak másnap szeleteljük, addig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből .
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 347
  • Össznézettség: 471393
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagynéném megsárgult süteményes füzetében találtam erre a receptre, kiírtam, gondoltam egyszer kipróbálom. Most volt alkalmam megcsinálni, nagyon finom lett.

Hozzászólások

ze(n)derta

kedves Muci! köszönöm szépen a receptet! ez az egyik kedvencem. nálunk hókockának hívjuk a porcukor szórás miatt. nagyon-nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom! további hasonló remek recepteket és jó egészséget kívánok! üdv, toma

Törölt felhasználó

Finomak a receptek köszönöm, de a husvétiak közz?l hiányolom az un. SÁRGA TURÓ-t és ismerem az elkészités módját, de nem tudom bemutatni, mert nincs fényképez?gépem. A recept kb.120 éves és BAZ megyében honos, de lehet, hogy már más megyékben is ismerik. Amennyiben közölhetem fénykép nélk?l és van akit érdekel irjon. T. Y.

Törölt felhasználó

http://www.nosalty.hu/sarga_turo_recept_13473

Törölt felhasználó

Kiss Ilona vagyok, szeretném, ha elküldenéd az un. Sárga Túró receptet, ha nem túl édes, mivel cukorbeteg vagyok, a cukrot helyettesítenem kell, ezért mindig a krémes recepteket keresem, amiben tudom a cukrot helyettesíteni. Köszönettel: Icu

sagineszilvi

Kedves Ilona! Én is cukorbeteg vagyok. Nyírfacukorral sütök, f?zök. 1/3-ad mennyiség kell mint a cukorból. És fruktózzal is sokszor. Igaz bele kell számítani az elfogyasztott ch-ba, de lassan emeli csak a vércukrot. Ezek természetesek, szemben a glukononnal. Nem olcsóak, de megéri. Gyermekeim is ezeket eszik, jobb , mint a cukros sütik. Ja és amibe zsemlemorzsa kell, pl.almáspite, rétes, ott aprószem? zabpelyhet használok, s?t még a fasírtba is zsemle helyett(beáztatom 1 órára) Üdv Szilvi

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Igazán örülök ennek a receptnek! Anyukám még gyerekkoromban készítette ezt a sütit (szóval jó rég volt). Azóta sem ettem ilyet. Kicsit macerásnak t?nt annak idején az elkészítése, de így olvasva azért nem annyira. Ki fogom próbálni.

Méhecske

Hmmmmmmmmm....... jaj de szép! És milyen finom lehet!!

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept! Annyit változtattam rajta, hogy a tésztáját Rama-val készítettem zsír helyett, de így is nagyon könnyen kezelhet? állagú volt. A megf?tt lisztes krémalapot befedtem szorosan alufóliával, így nem kellett kevergetnem, mégsem b?rösödött meg mire kih?lt. A tésztákat kettesével sütöttem légkeverésen 180 fokos süt?ben. Igazi sikerélmény volt elkészíteni ezt a sütit, hiszen szép is és finom is lett.

Törölt felhasználó

Nagyon finom ez a süti! Az elmúlt egy hónapban 2x is megcsináltam, isteni lett! Ez életem els? szalalkális sütije, féltem is t?le, hogy jól sikerül-e, de nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Azt hiszem ez lesz az egyik f? süti nálunk karácsony tájékán... ;) Köszi

mjudti

én kakaós tésztával ismerem, és a krémbe liszt helyett gríz kerül. Egyik kedvencem, csak ne kéne várni egy éjszakát, hogy szeletelni lehessen... :(

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom, de a krémbe én kevesebb cukrot teszek, mert így nagyon édes. Egyetlen nehézsége van, a lapok kinyújtása. Borzasztóan ragad, alig lehet vele boldogulni.

Muci

Kedves " ogavos " ! Már elég régen sütöttem ezt a tésztát, de nem emlékszem ,hogy ragadt volna. Biztos kicsit lágy lett a tésztád. Ilyen esetben egy kevés lisztet kell még adni hozzá. Illetve amikor nyújtod alaposan lisztezd be a nyújtódeszkát és a tészta tetejére is szórj egy kevés lisztet. Üdv.: Muci

kathy55

Szia! Megcsináltam a receptet, a végére nagyon finom lett, de nekem a tésztához, még nagyon sok lisztet kellett hozzá gyúrnom mire megfelel? lett az állaga! Amúgy nagyon finom, köszi a recept mentve! :)

eva_sweet

Nagyon szepen koszonom a receptet a ferjem kedvenc sutije de eddig csak karacsonykor csinaltam,mert nekem nem ez a recept volt meg hanem olajjal voltak a lapok es nagyon nehez volt kinyujtani,de ezeket elvezet volt nyujtani mert a teszta is nagyon jol osszealt.megegyszer koszonom nagyon szepen.En biztam ebben a receptben mert mar azelott elmentettem,hogy elkeszitettem volna:D

Muci

Kedves "eva-sweet " Nagyon szívesen . Örülök, hogy bevált nálad ez a recept. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Nagyon mutatós sütemény! Az ünnepek során anyukámmal én is elkészítettem. Mi tettünk a krémbe vaníliaaromát, de szerintem jobb lett volna nélküle, de még így is nagyon finom lett. Csütörtök este készült el, ma vasárnap van és ugyanolyan finom, h?t?ben jól eltartható sütemény. Igazán elnyerte a vendégek tetszését, köszönjük a receptet! Megjegyzés: mi 2 nagy lapot sütöttünk, amit 4 részre vágtunk fel utána s csak 3 lapos süteményt készítettünk, így pont jó lett a magassága.

Törölt felhasználó

Nem szalagáré, hanem szalakáli!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Tájanként változó, hogy hívják, legalább 4-féle elnevezése ismert. Egyébként meg hivatalosan szalalkáli, ha már pontosak akarunk lenni, de mindegy is, nem? A recept szuper!

Törölt felhasználó

:) Így van. Mi lenne, ha egyszer-egyszer valaki inkább úgy fogalmazna a "NEM ez, HANEM az" helyett, hogy "én ugyanezt ezen és ezen a néven ismerem"?:) Ez volt nagymamám legfinomabb süteménye, pedig semmi, de semmi különleges nincs benne. És mégis.... nincs még egy hasonlóan könny?, édes-vaníliás, pihe-puha finomság, ami hasonlóan szép emlékeket és ízeket elevenítene fel bennem. Alig várom, hogy elkészítsem.)

Dézi

Én ezt a receptet fehér krémesként ismerem. Pont ma sütöttem meg:)

violazsuzsi

Ez volt édesanyám krémese és eddig nem volt meg a receptje. Imádtuk és most nagyon boldog vagyok :)) Köszi :)))

Muci

Szia " violazsuzsi " ! Örülök, hogy sikerült a rálelned a régi kedves receptre. Üdv.: Muci

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek