r
Nosalty Logó

Töltött mézes Sziszuka konyhájából

Sziszuka
Töltött mézes Sziszuka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

577
Kalória
9.1g
Fehérje
114g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
49.3g
Víz
84g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
70.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 6915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    3396 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1368.4 g
  • Cukor
    848 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    592.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 6915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A mézet 3 evőkanál vízzel az őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával felmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, mézet, végül a tojások habbá vert fehérjét.
  3. Miután összedolgoztuk, 3 egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk, és közepes lángon kb. 15 percig sütjük.

töltelékhez

  1. Az első lapra a felmelegített lekvárt kenünk, befedjük a második lappal.
  2. A fügét, a cukrozott narancshéjat és gyümölcsöt összedaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát és az összevágott diót, ezt kenjük a második lapra.
  3. Harmadik lapot erre tesszük rá, egy nehezéket rakunk erre, és így hagyjuk állni 24 órát. Mielőtt tálaljuk, meghintjük a tetejét porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a süteményt évente egyszer készítem el, december 23-án. A finom szokásos menüből álló szentesti vacsorát ezzel a süteménnyel koronázom meg. Karácsony előtt szeretem megsütni, mert átjárja az illata az egész lakást, sokáig eláll, és másnapra annyira finom puha lesz, összeérnek az ízek.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek