Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos spárgakrémleves

Narancsos spárgakrémleves
Narancsos spárgakrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez kicsit kalóriadúsabb felhasználása a spárgának, viszont nagyon finom, és a savanykás alma és a kesernyés narancs együtt a spárgával és a krémes tejszínnel nagyon jó elegyet alkot.

Nem tudom, hol lehetne kispórolni belőle a zsíros összetevőket, szerintem nem is kell, ez erről szól, de isteni finom, és azért annyira sokat nem lehet belőle megenni.

A zeller-alma-spárga-narancs arányokon lehet változtatni ízlés szerint.

Gondolom fehér spárgából is el lehet készíteni, de mégiscsak zöldből a legjobb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábasban kevés olívaolajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, hogy kisüljön a zsírja (ha ez túl zsíros, elhagyható, de nagyon finom a levesben a füstölt, sós íz).
  2. A bacont kivesszük, félretesszük (tökéletes lesz levesbetétnek, díszítésnek), és a forró lábasba dobjuk a hagymát és a kockára vágott zellert.
  3. Ha megpirultak, belerakjuk a hámozott kockázott almát, és a felszeletelt zöldspárgát (fontos, hogy a spárgát nem kell kettétörni, elég a fás végét meghámozni, mert úgyis krémleves lesz).
  4. Átkeverjük a spárgát, hogy bevonja a baconos olívaolaj, majd felöntjük a hús alaplével.
  5. Lefedve készre főzzük.
  6. Ja megpuhult a spárga, a botmixerrel összepépesítjük, és felöntjük a tejszínnel. A levesnek nem kell sűrű krémesnek lennie, mert úgy nagyon tömény.
  7. A legvégén belereszeljük a narancs héját, és belefacsarjuk a levét, ha kell, lehet sózni, borsozni is.
  8. Tálaláskor a ropogósra sült bacont bele lehet tenni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

mustakissa

Mióta szakács: 2010.11.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás narancsos spárgaleves, spárgakrémleves bacon chips-szel, pikáns krémleves spárgából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
vöröshagyma 1 kis fej
bacon 3 szelet
alma 0.5 db
zöldspárga 1 csomag
zeller 0.25 db
csirke alaplé 1 l
narancs 1 db
főzőtejszín 250 ml
olívaolaj 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint