r
Nosalty Logó

Narancsos spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lábasban kevés olívaolajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, hogy kisüljön a zsírja (ha ez túl zsíros, elhagyható, de nagyon finom a levesben a füstölt, sós íz).
  2. A bacont kivesszük, félretesszük (tökéletes lesz levesbetétnek, díszítésnek), és a forró lábasba dobjuk a hagymát és a kockára vágott zellert.
  3. Ha megpirultak, belerakjuk a hámozott kockázott almát, és a felszeletelt zöldspárgát (fontos, hogy a spárgát nem kell kettétörni, elég a fás végét meghámozni, mert úgyis krémleves lesz).
  4. Átkeverjük a spárgát, hogy bevonja a baconos olívaolaj, majd felöntjük a hús alaplével.
  5. Lefedve készre főzzük.
  6. Ja megpuhult a spárga, a botmixerrel összepépesítjük, és felöntjük a tejszínnel. A levesnek nem kell sűrű krémesnek lennie, mert úgy nagyon tömény.
  7. A legvégén belereszeljük a narancs héját, és belefacsarjuk a levét, ha kell, lehet sózni, borsozni is.
  8. Tálaláskor a ropogósra sült bacont bele lehet tenni.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8244
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez kicsit kalóriadúsabb felhasználása a spárgának, viszont nagyon finom, és a savanykás alma és a kesernyés narancs együtt a spárgával és a krémes tejszínnel nagyon jó elegyet alkot. Nem tudom, hol lehetne kispórolni belőle a zsíros összetevőket, szerintem nem is kell, ez erről szól, de isteni finom, és azért annyira sokat nem lehet belőle megenni. A zeller-alma-spárga-narancs arányokon lehet változtatni ízlés szerint. Gondolom fehér spárgából is el lehet készíteni, de mégiscsak zöldből a legjobb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...