Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s spárgakrémleves

Curry-s spárgakrémleves
Curry-s spárgakrémleves
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgaleves egy kicsit egzotikus változata. A tejszín egy részét helyettesíthetjük kókusztejjel is. A spárgát előző nap már megtisztíthatjuk, és nedves konyharuhába csomagolva másnapig tárolhatjuk a hűtőben. A spárgahulladékból is hamarabb előkészíthetjük a spárgalevet. Így másnap kb. 25-30 perc alatt már kész is a levesünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A spárgafejeket levágjuk, a maradékot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hulladékot az enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgafejeket kevés vízben a spárga vízéből kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a spárgadarabokat a fejek nélkül, 2-3 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és a curry porral, további 2-3 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a vermuttal, kb. 750 ml-el a spárga főzővizéből és tejszínnel. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal, curry porral és citromlével ízesítjük.
  6. A levest tányérokba osztjuk, a spárgafejekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns spárgaleves, leves spárgából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
fehér spárga 500 g
víz 1.2 l
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
Martini Bianco 60 ml
habtejszín 250 ml
curry por 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
citromlé 1 ek