r
Nosalty Logó

Curry-s spárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Curry-s spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 335 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 1341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A spárgafejeket levágjuk, a maradékot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hulladékot az enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgafejeket kevés vízben a spárga vízéből kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a spárgadarabokat a fejek nélkül, 2-3 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és a curry porral, további 2-3 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a vermuttal, kb. 750 ml-el a spárga főzővizéből és tejszínnel. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal, curry porral és citromlével ízesítjük.
  6. A levest tányérokba osztjuk, a spárgafejekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4787
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spárgaleves egy kicsit egzotikus változata. A tejszín egy részét helyettesíthetjük kókusztejjel is. A spárgát előző nap már megtisztíthatjuk, és nedves konyharuhába csomagolva másnapig tárolhatjuk a hűtőben. A spárgahulladékból is hamarabb előkészíthetjük a spárgalevet. Így másnap kb. 25-30 perc alatt már kész is a levesünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!